Депутати просять сворити госпітальний округ з центрои у Камень-Каширському

13 Листопада 2019, 10:00
2689

Про це йдеться в колективному депутатському запиті Анатолія Філюка, Анатолія Буська, Валерія Дунайчука та Леоніда Стефановича.

 

Про це інформує Волинська обласна рада.

«До нас, як до депутатів Волинської обласної ради, які представляють інтереси виборців Камінь-Каширського району, звернулися представники громад з клопотаннями щодо повернення до питання створення госпітального округу на базі Камінь- Каширської центральної районної лікарні. Населення  району»,– понад   64 тисячі чоловік.

Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.09.2017р. №631-р, на Волині створені три госпітальні округи, визначені території з різними медичними закладами, в центрі яких лікарня інтенсивного лікування 1-го або 2-го рівнів, залежно від мешканців.

Тут має діяти формула «60 хвилин-60 кілометрів». Волинська обласна адміністрація в 2017р., незважаючи на численні звернення, пропозиції, рішення органів місцевого самоврядування Волині, подала пропозицію на створення лише трьох госпітальних округів, залишивши населення всіх північних районів області без доступної та якісної вторинної медичної послуги.

Міністерство охорони здоров’я  і Кабінет Міністрів тоді погодилися на цю пропозицію  та прийняли рішення, яке не відповідало вимогам самої методики про порядок створення госпітальних округів.
Камінь-Каширська районна лікарня мала і має всі підстави, згідно із вимогами урядової методики, стати центром окремого госпітального округу.

Найважливіше в медичній реформі - створити умови для якісної послуги за принципом доступності, густини та кількості населення, наявності готових лікувальних закладів,   шляхів доставки пацієнтів та дорожного сполучення, що вимагає урядова методика.

Єдиним аргументом, що був проти госпітального центру на базі Камінь-Каширської ЦРЛ було лише те, що вона знаходиться в місті з населенням менше 40 тисяч,  але з уточненням «як правило». Географія розташування населених пунктів Камінь-Каширського району, густота населення, динаміка природного приросту, наявної транспортної інфраструктури дозволяє жителям нашого та сусідніх Ратнівського і Любешівських районів мати госпітальний округ, відповідно до умов даної Постанови уряду.

Враховуючи викладене вище, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», просимо Вас :

«Повернутися до розгляду питання щодо створення окремого госпітального округу для території північної Волині на базі Камінь-Каширської районної лікарні, відповідно до Постанови № 932 від 30. 11. 2016 р. Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку створення госпітальних округів», врахувавши думку громадськості та внести пропозицію Кабінету Міністрів України щодо змін в Розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.09.2017р. №631-р про створення четвертого госпітального округу на Волині.
Про результати розгляду звернення просимо повідомити нас у термін, визначений чинним законодавством», – йдеться у запиті до т.в.о. голови ОДА.

Коментарі
13 Листопада 2019, 19:51
Найважча чекати та доганяти. Все намагайся робити вчасно.
13 Листопада 2019, 20:37
Принципом доступності, густини та кількості населення. Що за принципи? Густини? Доступності до чого? Плати гроші і проблема доступності зникає? Цікаво, які принципи були в радянській медицині? А вони таки були, особливо 60-ті - 70-ті роки минулого століття.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром