Будівництво школи у Стобихівці стартувало

15 Листопада 2019, 14:00
3116

На земельній ділянці, де має зводитися приміщення нового навчального закладу, розпочалася робота.

 

Про це інформує газета Полісся.

Місцевим і досі не віриться, що до будівництва нарешті приступили, а тому з цього приводу тихенько собі радіють та просять Бога, щоб все склалося якнайкращим чином.

А от владні структури навпаки поспішають прозвітувати, що справа зрушилася з місця — повідомили про початок робіт ще до того, як фактично вони стартували. Їх анонсували під час зустрічі ініціативної групи жителів села Стобихівка з тимчасово виконуючим обов’язки голови обласної державної адміністрації Олександром Киричуком.

Щоправда вже наприкінці минулого тижня підрядники тут таки розмірювали площу під майбутній фундамент та проводили інші підготовчі роботи для того, аби після вихідних приступити до копання траншей для його закладання. Таким чином на сьогодні тут дійсно розпочалися роботи.

Нагадаємо, що цьогоріч на зведення нової школи у Стобихівці держава має виділити 4,5 мільйона гривень. З них, за інформацією облдержадміністрації, на рахунки розпорядника вже надійшло 2 мільйони гривень. Поряд з цим з районного бюджету виділили, як співфінансування, 410 тисяч гривень.

Цього, за попередніми підрахунками, повинно вистачити на виконання земляних робіт та закладання фундаменту. Зібрані на будівництво школи власні кошти селяни також готові спрямувати на новий навчальний заклад, але трохи згодом, як виникне у цьому потреба. Кілька років тому їм вдалося назбирати понад пів мільйона гривень.

Загальна ж кошторисна вартість об’єкту, як повідомляє Волинська ОДА, становить 117,7 мільйона гривень. Втім, як виглядатиме нова школа, ще не відомо, оскільки її проєкт переробляється.

Будівництво закладу вирішили оптимізувати відповідно до спроможності бюджету. З батьками, зокрема, обговорювався варіант одно- замість двоповерхової будівлі з розрахунком на школу І-ІІ, а не І-ІІІ ступенів. Стобихівці, звичайно, відстоювали позицію, що дітям потрібна комфортна школа, яка забезпечить потреби усіх дітей, щоб старшокласникам не треба було добиратися на навчання до інших шкіл.

До речі, будуватиме Стобихівську школу, як і Осівецьку, волинська будівельна фірма «Житлобуд-2».

Відповідний договір субпідряду з переможцем тендеру, харківським підприємством ТОВ «Навітехсервіс», уклали після проведення перемовин за участю т.в.о. голови ОДА Олександра Киричука.
 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Тетяна ПРИХОДЬКО

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024