Вироби Камінь-Каширського ВПУ успішно конкурують з аналогами відомих брендів

17 Листопада 2019, 15:30
2855

Учні професійного училища виготовляють корпусні меблі та шкільні парти, котрі за своєю якістю не поступаються виробам, що їх пропонують досвідчені майстри.

 

Про це пише газета Полісся.

На усю продукцію мають сертифікати відповідності. Тим часом, парти та стільці створюють за державними стандартами, що регламентують функціональні розміри, показники міцності, допустимі види деревини та інші технологічні вимоги.

Виробничі потужності навчального закладу дозволяють його вихованцям власними силами майструвати меблі для шкіл, дитячих садочків, бібліотек. Учні спільно з майстрами виробничого навчання самостійно проєктують конструкції майбутніх робіт або ж працюють згідно з індивідуальним планом замовника.

З лютого цього року училище отримало дозвіл, а його учні, тим часом, почали працювати над створенням парт та стільців, придатних в умовах Нової Української школи. Так, зусиллями вихованців, вдалося обладнати школу-інтернат у Заболотті, Нововолинський ліцей, навчальний заклад в Гуто-Боровенській ОТГ та інші.

Було й таке, що тут за сім робочих днів забезпечили цілий клас партами. Такі учнівські столи мають підставку для технічних засобів навчання,є можливість регулювання висоти та куту нахилу як парт, так і стільців.

Як зазначає старший майстер ВПУ Ігор Гордій, їхні меблі значно дешевші, бо училище не є платником податку на додану вартість, а якість — цілком конкурентоспроможна. Майстер демонструє журналістам каталоги, згідно з якими і виготовляють меблі, та запевняє, що продукція училища нічим не поступається виробам відомих брендів.

Металевий каркас, до прикладу, значно міцніший у нас: труби надійні та витривалі, сама конструкція спроєктована за авторськими напрацюваннями столярського колективу училища. При виготовленні парт та стільців столяри працюють в тандемі зі зварювальниками. До речі, найбільші затрати у виготовленні виробу припадають саме на конструкції з металу.Аби поліпшити процес виготовлення меблевої продукції в училищі, має місце вдосконалення технологічного процесу. Якщо зі столярськими станками у нас все в порядку, то для масового виготовлення меблів необхідні, крім того, фарбувальна камера та сучасні станки, як от станок з числовим програмним управлінням, верстат для загинання металу, — зазначив Ігор Гордій.
 

Коментарі
17 Листопада 2019, 19:25
Одиничне, серійне, масове виробництво. Тут мова, мабуть, йде про серійне, а не масове виробництво
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024