В амбітних планах влади Волині – вивести промисловість на новий рівень в регіоні

18 Листопада 2019, 09:00
1813

В стінах обласної державної адміністрації розпочав роботу круглий стіл «Промисловість Волині. Перспективи розвитку», який проходив у четвер, 14 листопада 2019 року, в рамках Другого українського індустріального тижня.

 

 

Варто зазначити, що такі заходи тривають по всіх областях, а підсумковим стане Індустріальний тиждень в Києві, який запланований на 3-4 грудня. Там відбудеться презентація інвестиційного потенціалу усіх регіонів держави.

До обговорення долучилися тимчасово виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Олександр Киричук, його заступник Валентин Цьось, голова обласної ради Ірина Вахович, віце-президент Волинської торгово-промислової палати Віталій Киричук, начальник відділу екології Модерн-Експо Олександр Онисюк, в.о. виконавчого директора Волинського регіонального відділення Асоціації міст України, представники бізнесу та органів місцевого самоврядування тощо.

Так, модератором дійства став директор департаменту економіки та європейської інтеграції обласної державної адміністрації Ігор Чуліпа. Він озвучив спільне бачення виконавчої та самоврядної влади регіону про перетворення Волині з аграрної в аграрно-промислову.

Загальновідомо, що Волинь – переважно аграрна область. Й обласна державна адміністрація, й обласна рада ставлять перед собою амбітні цілі вивести промисловість на друге місце по виробництву доданої вартості. Ми прагнемо перетворити регіон з аграрного в аграрно-промисловий. Саме з цією метою ми сьогодні зустрілися, – зазначив Ігор Дмитрович.

Привітав учасників круглого столу й очільник виконавчої гілки влади регіону Олександр Киричук.

Радий сьогодні бачити учасників круглого столу в рамках проведення другого українського індустріального тижня. Я переконаний, що ми плідно попрацюємо та окреслимо перспективи промислового розвитку Волині. Поговоримо про підвищення конкурентноздатності, залучення інвестицій та впровадження нових методів виробництва, – зазначив Олександр Олексійович.

На сьогоднішній день в промисловості створюється 15,4% доданої вартості загалом по області. Питома частка іноземних інвестицій, залучених в промислове виробництво у 2018 році, становила 84,3% від загального обсягу інвестицій, залучених в регіон. На Волині працює харчова, машинобудівна, деревообробна промисловість, виробництво пластмасових виробів та меблів, текстильне виробництво тощо.

У 2018 обсяг реалізованої продукції становив  37,9 млрд грн. За цим показником область займає 19 місце серед регіонів України. В промисловому виробництві Волині переважає переробка – близько 82%.

У 2018 році до роботи в галузі промисловості було залучено близько 38,7 тисяч осіб, що становить 13,4% від працездатного населення області. Варто зазначити, що в регіоні діють 770  промислових підприємств, з яких 115 – це велика й середньо, на яких зайняті 85% працівників галузі і які реалізують 90% промислової продукції області.

До слова, основними темами круглого столу є важливість отримання сертифікату відповідності продукції та екологічні аспекти сучасної індустріалізації, а одним із основних завдань індустріального тижня – окреслити можливості співпраці є європейським бізнесом.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024