На Волині підтримали створення четвертого району з центром в Маневичах

26 Листопада 2019, 15:25
На Волині підтримали створення четвертого району з центром Маневичах 4930
На Волині підтримали створення четвертого району з центром Маневичах

На засіданнях постійних комісій, а тепер і на сесії Любешівської селищної ради депутати висловлювали свою думку, чи потрібен четвертий повіт на Волині та де має бути його центр. Відповідне звернення вони підготували до найвищої державної влади та депутатів Верховної Ради від Волині.

Тож 26 листопада 2019 року майже одноголосно депутати Любешівської ОТГ вирішили, що четвертий повіт на Волині має бути. А ось щодо того, де повинен бути його центр, думки розділилися, – пишуть у районній газеті «Нове життя».

Переконати любешівців у доцільності центрування у Камені-Каширському, на сесію у містечко завітали керівники тамтешньої районної влади. Вони закликали депутатів відстоювати четвертий повіт, а також аби його центр був саме у Камені-Каширському.

Однак, навіть попри присутність на сесії представників сусіднього району, більшість любешівських обранців проголосували за центр у Маневичах. Саме за це віддали голоси 20 депутатів, п’ять виступили проти, двоє утрималися.

Щодо центру у Камені-Каширському, то «за» було 7, утрималися 3, проти виступили 17. Тож у підсумку в цілому за звернення до найвищих представників влади в Україні щодо необхідності четвертого повіту на Волині та його центру у Маневичах проголосували 22 депутати. Після такого результату, підтримали депутати ОТГ і звернення колег із Маневицької районної ради щодо центру майбутнього повіту.

Читайте також: Три чи чотири: скільки повітів-районів залишиться на Волині після адмінреформи. ФОТО

Коментарі
26 Листопада 2019, 18:08
Шановні адміни, ну майте ж якусь повагу до читачів. Як можна писати так, щоб заголовок статті &amp;quot; На Волині підтримали створення четвертого району...&amp;quot; протирічив його змісту? Хіба Любешів це вся Волинь? Звісно, що це не Житомирщина, але ж і узагальнювати це на всю нашу область недопустимо! Я розумію, що ялова влада в особі недалекого мера, аматора державного управління - бувшого голови РДА разом з &amp;quot;проффесіоналом&amp;quot; - діючим головою райради, хитруючи та мімікруючи перед ким треба і не треба, обманула сама себе, профукала розвиток свого району, міста і краю. Але ж вам у районі хоча б правильно сформулювати назву статті можна було чи й на те мої земляки невправні? То ж тіштеся тим, що давнє місто поставило, якщо так станеться з повітом, тлустий хрест на розвитку рідного міста, передало владу селищу, яке до навколо себе має два села, - Прилісне і Галузію що внаслідок чорнобильської трагедії підлягали відселенню. Подякуйте красно за це все ясновельможному меру та церковним діячам московської закваски, вони все зробили для того, аби центром північного Полісся Волині перестало бути місто з колишньою історією спротиву різного роду окупантам, зайдам та місцевим тугодумам... <br/>Прикро і гірко це усвідомлювати, про це писати, але нема на то ради!
26 Листопада 2019, 21:01
На Волині підтримали створення четвертого району з центром в Маневичах - вилами по воді писано.
27 Листопада 2019, 12:12
&amp;quot;місцевим тугодумам&amp;quot; пан Хрін ідеалізує, не приглядається до краян на ринку, в &amp;quot;Нашому краї&amp;quot;, в сполешному домі тощо.
27 Листопада 2019, 17:20
Поки місцеві бонзи не отримають в гриву і під хвіст, нічого в тому Камені на краще не змінится.
01 Грудня 2019, 19:16
Читаю якось у випусках &amp;quot;історичної правди&amp;quot;, що готувалося на теренах Волинської області про згадку про Маневичі за 1525 рік але перечитую Вікіпедію про Маневичі не дальше 1823 року і розумію, що в Маневичах народ не дурний, а очевидно з далекими планами за своє місце, тому Каміньські бонзи дійсно вже завонялися і перед своїм носом не бачать натурального. Мені від них просто тхне.
05 Грудня 2019, 15:42
Як на мене то центром має бути Камінь, а не якесь там селище без історії.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024