У районі відбулися урочистості з нагоди 28-ї річниці Збройних сил України

07 Грудня 2019, 15:30
2300

У світлі подій на Сході України наша армія пройшла складний етап становлення, зміцнивши свою боєздатність та вишкіл. Тож сьогодні ми вітаємо тих, ким пишається Україна – всіх військових та волонтерів, – з таких слів розпочали урочистості з нагоди Дня Збройних сил України, котрі відбулися в стінах райдержадміністрації 6 грудня 2019 року.

Перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, голова районної ради Віктор Сус, військовий комісар районного військового комісаріату Сергій Швачко привітали присутніх у залі військовослужбовців, працівників Збройних сил України та активістів волонтерського руху району зі святом.

«Спасибі вам, захисники України, за те, що свою мудрість, досвід, силу та міць спрямовуєте на забезпечення оборони Батьківщини від ворога. Українське військо сильне вами. Разом з тим, ми ніколи не забудемо Героїв, котрі віддали своє життя за Україну», – наголосив Олександр Михалік та закликав присутніх вшанувати пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

Затим представники молодого покоління поклали квіти до стенда пам’яті загиблим в АТО/ООС землякам.

У свою чергу, голова районної ради Віктор Сус відзначив внесок волонтерського руху в розбудову української армії та подякував воякам за сумлінне виконання обов’язку, відвагу та героїзм. Віктор Іванович побажав присутнім міцного здоров’я, добробуту, незламності духу та перемог на благо України.

Потому відбулася церемонія нагородження військовослужбовців відзнаками Всеукраїнського об’єднання громадян «Країна». Цю почесну місію виконав заступник голови ради правління громадської організації ветеранів АТО «Побратим» Валерій Зайцев.

За самовіддану та активну діяльність, спрямовану на захист українського народу, свідому громадську позицію та патріотизм медаллю «За гідність та патріотизм» нагороджений Дмитро Яковяк.

За стійкість та мужність, зразкове виконання службового обов’язку, що були виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції, медалями «За незламність духу» нагороджені: Сергій Філоненко, Володимир Хомік, Роман Ковальчук, Василь Гупалик.

За значний особистий внесок у зміцнення безпеки України, зразкове виконання службових обов’язків та успіхи у професійній підготовці, мужність та самовідданість, виявлені під час виконання спеціальних завдань, медалями «За відвагу» нагороджені: Василь Шумік, Святослав Троцюк, Руслан Лещенко, Вадим Фіц.

Відзнаку «За службу державі» отримав Ігор Пахачук.

Працівники культури та вихованці дитячої школи мистецтв представили до уваги присутніх змістовну патріотичну програму.




 

Коментарі
07 Грудня 2019, 18:13
Молодці
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром