ТОП-5 порад від камінь-каширських рятувальників

07 Січня 2017, 13:00
1304

Камінь-каширські рятувальники нагадують жителям району про основні фактори ризику, характерні для періоду низьких температур.

Тривале перебування на вулиці може призвести до переохолодження. Звернуть увагу: на території м. Камінь-Каширський функціонує пункт обігріву на базі стаціонарного відділення постійного проживання територіального центру соціального обслуговування по вул. Шевченка, 43, а також додаткові пункти обігріву, що розміщені на базі амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктах.

Отже поради.

  • Подбайте про теплий одяг, шкарпетки та взуття, а також пам’ятайте, що до переохолодження найбільш схильні діти, люди літнього віку та громадяни у стані алкогольного сп’яніння.  Не паліть на морозі, не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу. Якщо відчуваєте переохолодження, негайно зайдіть до найближчого теплого приміщення.
  • Якщо у вас зламалася машина на значній відстані від населеного пункту або в незнайомій місцевості, краще залишатися в ній та викликати допомогу по телефону або чекати іншого автомобіля. Під час сильного вітру вірогідність обмороження зростає.
  • Для запобігання нещасним випадкам на вкритих кригою водоймах: не відпускайте дітей розважатися на лід без нагляду дорослих. Ступаючи на кригу, не перевіряйте її міцність ногою, а використовуйте палицю. Не можна також стрибати та бігати по льоду, збиратися великими групами на одному місці.
  • Якщо ж ви все-таки опинилися у крижаній воді, а поряд нікого немає, розставте широко руки та намагайтеся утриматися на поверхні. А тоді, тримаючись за краї криги, спробуйте вибратися на тверду поверхню, перекотіться в напрямку берега. Вирушайте на допомогу людині, яка провалилася під лід, поповзом, використовуйте дошки, палиці, міцні шарфи або інші предмети, які є під рукою.
  • Дотримуйтеся правил пожежної безпеки у побуті. Пам’ятайте, що основними причинами пожеж взимку є необережне поводження з вогнем при курінні в ліжку, несправність або порушення правил експлуатації пічного опалення чи електроприладів. Не перегрівайте прилади опалення понад міру, не перевантажуйте електричну мережу, не залишайте дітей без нагляду, ховайте від них сірники.

Якщо ви стали свідком надзвичайної події або самі потребуєте допомоги у критичній ситуації, звертайтеся за допомогою до Служби порятунку за номером «101».

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024