Топ 5 настільних книг про фінанси

13 Грудня 2019, 12:36
2516

Світ фінансів послужив фоном для багатьох драм – від об’єднань і поглинань до багатьох фінансових криз.

Про це пише booklya.ua

Фінанси – це основа, яка є підґрунтям для багатьох не тільки нудних статистичних досліджень, а і цікавих тем, про які захоплююче і доступно написано відомими авторами. Професіоналам, які хочуть краще зрозуміти історію своєї галузі та потенційно вдосконалити свою практику, пропонуємо найкращі книги з фінансів.

 

  • Брайан Бурроу, Джон Хельяр «Варвари біля воріт. Історія падіння RJR Nabisco»

Однією з кращих і найбільш переконливих історій про життя корпоративної Америки 1980-х називає цю книгу New York Times Book Review. У центрі уваги – боротьба за контроль над компанією RJR Nabisco.

Понад 100 інтерв'ю, проведених авторами з учасниками подій, дозволили максимально природно відтворити історію становлення і падіння однієї з найбільших корпорацій Нового Світу. Читач повністю відчує конкурентну атмосферу Уолл-стріт і дух суперництва за мільярдний капітал.

Книга читається на одному диханні і, безсумнівно, буде цікава як бізнесменам, фінансистам, керівникам підприємств, так і всім допитливим людям.

 

  • Деніел Канеман «Думай повільно ... Вирішуй швидко»

Даніель Канеман – один із найвидатніших сучасних психологів і економістів. Його ім'я стоїть в одному ряду з Джозефом Стігліцем, Клаусом Швабом, Робертом Хайлбронер та іншими видатними мислителями наших днів.

Саме він стояв біля витоків створення поведінкової економіки. У 2002 році Канеман (спільно з Верноном Смітом) став лауреатом Нобелівської премії з економіки.

Автор пропонує читачеві зануритися в таємниці свого розуму. На думку Канемана, існує два способи мислення – емоційний і раціональний. Від вибору одного з підходів і розуміння природи прийняття рішення залежить успішність будь-яких видів діяльності.

 

  • Філіп Фішер «Звичайні акції і незвичайні доходи»

Філіп Фішер по праву числиться серед найбільш впливових інвесторів всіх часів. Його філософія інвестування, що здобула популярність майже сорок років тому, в наш час не тільки ретельно вивчається і застосовується на практиці, а й зведена фінансистами й інвесторами в ранг священних текстів.

Для всіх, хто відчуває інтерес до фінансів, ця книга залишається незамінною ще з моменту її першої публікації в 1958 році.

 

  • Джордж Сорос «Алхімія фінансів»

Джордж Сорос – найвпливовіший і успішний інвестор в наш час. Прозваний BusinessWeek «творцем і руйнівником ринків», Сорос одного разу заробив мільярд доларів, поставивши на падіння британського фунта стерлінгів.

Сорос не просто людина зі світу фінансів, він справжній філософ, мислитель. Хто може краще Джорджа Сороса розповісти про природу фінансів? Багаторазово перевидана праця знаменитого фінансиста і філантропа оповідає про секрети діяльності автора у світі великих грошей, а також про взаємний вплив ринку і його гравців.

В «Алхімії фінансів» він розкриває свої інвестиційні стратегії, які допомогли йому стати «суперзіркою серед фінансових керуючих» (New York Times).

 

  • Чарльз Кіндлбергер «Світові фінансові кризи. Манії, паніки і крахи»

Ця книжка пережила вже шість видань. В ній детально розглянуті такі теми, як історія криз, спекулятивні манії і справа братів Леман. Праця Чарльза Кіндлбергера подає їх у вкрай інтелектуальній і водночас захоплюючій манері. Ця книга є безумовною класикою фінансової літератури.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром