У Камені-Каширському чоловік через суд домігся, аби син мав паспорт-книжечку, а не ID-картку

29 Грудня 2019, 12:00
7017

З позовом до Камінь-Каширського районного відділу Управління Державної міграційної служби України у Волинській області звернувся батько неповнолітнього сина, аби відстояти право 16-річного юнака отримати паспорт у формі книжечки, а не пластикову картку.

Про це йдеться у рішенні суду від 23 грудня.

Камінь-Каширський районний відділ УДМСУ позов не визнав та просив суд відмовити у його задоволенні з підстав правомірності своїх дій.

«Паспорт громадянина України оформляється територіальними органами та підрозділами ДМС, що забезпечені відповідним обладнанням, всім визначеним законодавством категоріям громадян, починаючи з чотирнадцятирічного віку, тільки у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, а прийняття документів для оформлення паспорта громадянина України, що не містить безконтактного електронного носія, з 01.11.2016 припиняється», – аргументують свою позицію.

Зрештою, суд вирішив таки задовольнити позов батька 16-річного юнака.

«Зокрема статтею 32 Конституції України визначено, що ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини», - аргументують у суді.

Суддя Волинського окружного адміністративного суду Володимир Ковальчук визнав відмову Камінь-Каширського районного відділу Управління Державної міграційної служби України у Волинській області – протиправною і зобов’язав установу видати неповнолітньому паспорт у формі книжечки.

Коментарі
29 Грудня 2019, 17:43
Хто йому заважає, нехай тримає й книжку якщо його розум не дозволяє переходити на більш сучасне зчитування інформації. Якщо він принесе паспорт у будь-яку установу і там спишуть про нього старим дідівським способом, отже за допомогою руки та ручки то це зрештою його справа. Ми ж не винуваті, що він ще не не доріс не дорозвинувся до таго стану коли поїхати автомобілем допустим треба включати електронне запалювання або включати клімат-контроль ніж із тим як їхати верхи конем.
29 Грудня 2019, 21:13
Булоб цікаво почитати це рішення суду.<br/>І яким чином мігаційна служба має його виконувати .чи вони спеціально зберігали бланки для тих хто буде судитися.і старі паспорти видавали з 16 років а не з 14<br/>Буде прикольно виглядати як цей син прийде за закордонним паспортом на безвіз який теж з чіпом. Чи може батько так і хотів щоб дали зразу на безвіз
29 Грудня 2019, 21:32
Цікаво а в рішенні чи як там в них воно називається так і написано&amp;quot; видати у формі книжечки&amp;quot;?
29 Грудня 2019, 21:58
В єдиномо державному реєстрі судових рішень такої справи не знайшов
29 Грудня 2019, 23:54
Нудно тобі чоловіче живеться,навіть не знаю як 80%населення живе з паспортом-книжкою. Лише оте чудо,що ,,камінь &amp;quot;себе називає мабуть змінив собі паспорт.Хоча сумніваюсь,бо то лише балабол незадоволений життям.
30 Грудня 2019, 02:07
,,камінь &amp;quot;себе називає мабуть змінив собі паспорт&amp;quot;: я його собі не змінював, скільки він у мене лежить і так без надобності. Якщо я їду десь за кордон то беру із чіпом. І взагалі картка надзичайно вдобна річ коли поміщається у нормальні кейсики. Потім у людей якщо брати до уваги наприклад Американські Штати то у Них посвідчення особи як зазвичай є посвідчення водія яке як приклад не видають якщо клієнт не зареєстрований у Федеральному по-нашому податковому депатраменті. Тому те що він собі придумав це є правилом із винятків. Нехай собі живе, ще раз кажу.
30 Грудня 2019, 16:23
...крім випадків, визначених законом... на що посилалася міграційна служба! Тим окремим лічностям ніяк не догодиш: то давай швидко, бо сезон, то кров не переливай, то дай книжечку! А галочку на руці не намалювати?!
30 Грудня 2019, 18:21
Цьому чоловіку галочку на руку не так просто поставити,тому що він духовно не спить,так як більшість.<br/><br/>А от вам би не помішало бути уважнішим ,.ато і не помітите як отримаете цю&amp;quot;галочку&amp;quot; та ще й на лоб.<br/>А про цю страшну &amp;quot;галочку&amp;quot;вже давно поперджено людство .<br/>Сміеться той -хто сміеться остатній.
30 Грудня 2019, 18:35
Дурень гірше кацапа. Яка власне різниця - в формі книжечки, не в формі кижечки ???
30 Грудня 2019, 23:02
Мабуть, більше ніде немає таких приморочених московськими попами, як у Камені! Це ж треба бути таким туманом тупоголовим та ще й затуманити свою дитину, яка йде в майбутнє життя! І що? Цей хлопчик матиме що із-за книжечки??? Весь світ комп'ютеризований, всі користуються досягненнями науки, а воно, заморочене попом, тягне назад! Та ще й цим пишаються! Чим????
31 Грудня 2019, 02:46
&amp;quot;Весь світ комп'ютеризований, всі користуються досягненнями науки&amp;quot;: то нічого головне що він бере паспорт громадянина України. Про те з іншого боку якщо суддя у Камінь-Каширську постановив рішення на корись з мотивів:&amp;quot;Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини&amp;quot; це вже велике досягнення цього суду але в деякій мірі не зважене, оскільки що таке економічний добробут та права людини достоменно ніхто не знає але нехай буде )))))
31 Грудня 2019, 10:51
Усі так звані московські попи самі давно мають ID картку , бо вже давно їздять за кордон по безвізу .<br/>А подібним дуройобам морочать їх ватний мозок .<br/>А вони - своїм діткам
31 Грудня 2019, 12:07
А до чого тут ,взагалі,&amp;quot;московські попи&amp;quot;..??<br/>І чим вам ті&amp;quot;московські попи &amp;quot;такдорогу перейшли?<br/>Вас самого не &amp;quot;московьскі попи хрестили&amp;quot;? Чи може турецькі..?<br/>Дивіться краще на себе.<br/>А то взяли собі &amp;quot;право&amp;quot;обговорювати чужі справита та судити =правильно-неправильно..<br/>ВАС це з якого боку обходить взагалі..? ВИ хто такі..?
31 Грудня 2019, 17:17
Ми хто? Ми - громадяни України! І нам не байдуже, що з нею і що в ній діється! А про попів усе правда! 30 років уже засмічують мізки своїм прихожанам! Все лякають &amp;quot;знаком звіра&amp;quot;! Цікаво, якого? А сам звіра не боїться! Посадить дупу в шикарну автівку, в кожного мобільний не з дешевих, за кордоном відпочинком насолоджуються! Чи, може, засмагає в рясі??? Це їхня &amp;quot;порада&amp;quot; не брати картку! Спочатку була хаборона на телевізор, потім на мобільний, комп'ютер, ідентифікаційний код, а тепер на паспорта! Я ж не просто це все кажу, а так є! Це так, як &amp;quot;...не виходьте, дівчата, заміж, юо там погано! Хай вийду я і моя сестра!&amp;quot; Не зацитькуйте, а краще самі подумайте чи варто піддаватись на те, щоб колаборант вами керував!??
31 Грудня 2019, 17:17
Ми хто? Ми - громадяни України! І нам не байдуже, що з нею і що в ній діється! А про попів усе правда! 30 років уже засмічують мізки своїм прихожанам! Все лякають &amp;quot;знаком звіра&amp;quot;! Цікаво, якого? А сам звіра не боїться! Посадить дупу в шикарну автівку, в кожного мобільний не з дешевих, за кордоном відпочинком насолоджуються! Чи, може, засмагає в рясі??? Це їхня &amp;quot;порада&amp;quot; не брати картку! Спочатку була хаборона на телевізор, потім на мобільний, комп'ютер, ідентифікаційний код, а тепер на паспорта! Я ж не просто це все кажу, а так є! Це так, як &amp;quot;...не виходьте, дівчата, заміж, юо там погано! Хай вийду я і моя сестра!&amp;quot; Не зацитькуйте, а краще самі подумайте чи варто піддаватись на те, щоб колаборант вами керував!??
01 Січня 2020, 07:32
Та хто ти така,щоб вказувати як мені жити? Хочу беру картку,хочу паспорт книжку,та точно у тебе питати не буду.Молись хоч на хомяка лисого та сповідуй релігію пришибленої марини,але не треба розказувати як кому жити.У нього може бути куди краща освіта ніж у тебе і з візою також проблеми не великі
01 Січня 2020, 14:09
&amp;quot;Ми хто? Ми - громадяни України! &amp;quot;<br/>Ми теж-громадяни України! і не менші як ви-це щоб ви знали.<br/>І ми теж маемо права.<br/>Теж що вам не байудже,що коїться в нашій країні-похвально!<br/>Нам ,повірте,не менше вас-НЕ БАЙДУЖЕ.<br/>Та в усьому якісь рамки до зволеного .Так і в названих вами прикладах.<br/>Кожен мае право САМ вибирати КОГО слухати чи не слухати .<br/>І якщо хтось думае інакше від вас та живе як вважае правильним для себе та своеї родини ,при цьому НЕ порушуючи ні Конституційних ні цивільних прав-ТО-всі інші громадяни НЕ МАЮТЬ ПРАВА йому щось вказувати.<br/>Запамятайте це,Марино!<br/>Дивіться лише на те -ЩО стосуеться лише ВАС ОСОБИСТО.<br/>Не беріть на себе те -що НЕ ваше.Не думайте,що ви якісь кращі.
01 Січня 2020, 20:10
Попередня ораторка сама хоч зрозуміла, що нагородила?
01 Січня 2020, 20:42
&amp;quot;Кожен мае право САМ вибирати КОГО слухати чи не слухати&amp;quot;: право має це беззаперечно але перед тим стоїть право обирати як кому вигідно або не вигідно і в тому числі говорити маю право або немаю обов&amp;quot;язку. Чогось в Камінь-Каширську черги до податової не видно, усі репетують, маю право.
01 Січня 2020, 20:43
Прочитайте ще разі 5, то може і до вас нарешті &amp;quot;дійде&amp;quot;<br/>Особливо звертайте вагу на ВИДІЛЕНІ слова.
02 Січня 2020, 00:46
В усьому світі громадяни поважають закони своєї країни, тільки у нас закон як дишло: куди повернув, туди і вийшло! Написано - всім виконувати. А то, бач, самий святий знайшовся, з комори виліз, чи що? А якщо - як усі, і в мученики записатися? &amp;quot;Пострадати&amp;quot; за віру?! Святе діло.
02 Січня 2020, 00:46
В усьому світі громадяни поважають закони своєї країни, тільки у нас закон як дишло: куди повернув, туди і вийшло! Написано - всім виконувати. А то, бач, самий святий знайшовся, з комори виліз, чи що? А якщо - як усі, і в мученики записатися? &amp;quot;Пострадати&amp;quot; за віру?! Святе діло.
02 Січня 2020, 10:08
Усі так звані московські попи самі давно мають ID картку , бо вже давно їздять за кордон по безвізу .<br/>А подібним дуройобам морочать їх ватний мозок.<br/>Думаєте , ваші пастирі за кордон не їздять на закупи по іномарку чи на відпочинок ??
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром