Різдвяна ніч у храмі Святих апостолів Петра і Павла в селі Підцир’я. ФОТО

07 Січня 2020, 13:00
3137

У храмі села Святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я Різдвяне богослужіння традиційно звершується так: пізно ввечері 6 січня розпочинається святкова Всенічна, а опівночі 7 січня церковні дзвони сповіщають про початок Різдвяної Божественної Літургії.

Про це пише Камінь-Каширське благочиння.

Цей рік не став винятком, святково прикрашений, теплий храм гостинно відчинив свої двері для богомольців, які зібралися тут подібно до Віфлиємських пастушків, щоби розділити з Ангельськими Силами радість Різдва Христового.

Швидко та непомітно промайнув час богослужіння, і ось уже наймолодші парафіяни – вихованці Недільної школи, що діє при храмі, вітають усіх присутніх на спільній молитві з величним святом Народження Богомладенця-Христа.

З дитячих вуст лунали вірші, колядки та віншування, головним лейтмотивом котрих було молитовне прохання до Господа, про дарування довгоочікуваного Миру нашій Батьківщині рідній Ненці Україні.

Настоятель храму протоієрей Сергій Михалюк присутнім у храмі дітям, які під час богослужіння мужньо боролися зі сном і дочекалися його завершення, вручив солодкі «коляднички», побажавши, і в наступному році всім разом Різдвяну ніч зустріти під склепіннями рідного храму.

1

2

1

2

1

1

2

1

2

1

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024