"Зустріч першої зірки" відбулася у селі Черче

19 Січня 2017, 19:00
4182

Учні недільної школи Свято-Георгіївського храму села Черче організували для односельчан різдвяну виставу на тему "Зустріч першої зірки". Про це журналісту інтернет-видання Район.Камінь-Каширський розповів місцевий священик отець Віктор Базюк.

Свято відбулося 15 січня у стінах черченської загальноосвітньої школи та як завжди зібрало повний зал відвідувачів.

«Ми провели цей захід, аби привітати людей зі святом Різдва Христового і таким чином прославити новонароджене немовля, – розповідає священик. – Суть вистави полягала в тому, що діти, які зустрічали Різдво Христове, мали певні нехороші якості. Наприклад, один із юнаків ігнорує піст, тому що не терпить голоду і любить смачно поїсти. Інший – не терпить голоду, тому що спортсмен та дотримується відповідного режиму. Сучасна дівчинка-модниця із вродливою зовнішністю розглядала піст виключно, як дієту. В один момент до них у руки потрапляє чарівне дзеркало, в якому вони бачать своє нове життя зі сторони та змінюються. Дзеркало є прообразом тієї різдвяної зірки, що змінило людське серце».

Також отець Віктор додав, що в черченському храмі нещодавно збирали кошти на потреби дітей-сиріт та на реставрацію Кафедрального собору Української Православної церкви у місті Луцьк. 

Фотографіями та відео із заходу з нашим виданням поділився місцевий житель Іван Ковч


1











 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024