У центрі зайнятості обговорили ймовірність зменшення кількості працюючих в районі

20 Січня 2017, 14:04
1604

У районному центрі зайнятості відбулося засідання координаційного комітету сприяння зайнятості населення за участю представників влади, профспілок, роботодавців району. Про результати роботи районної служби зайнятості в 2016 році, її основні функції в умовах реформування та про оцінку роботи служби зайнятості України, яка дана за результатами дослідження МОП доповіла директор центру зайнятості Лілія Дзямко.

Присутнім було презентовано перелік послуг, які надаються районною службою зайнятості та центрами професійно-технічної освіти, – повідомляють у центрі зайнятості.

Лілія Мефодіївна розповіла, що протягом 2016 року системно впроваджувалися організаційні зміни та нові підходи до обслуговування клієнтів у роботі служби зайнятості, розширився доступ до сайтів пошуку роботи, інтернет-порталу ДСЗ, ознайомила з показниками ринку праці та з напрямами роботи в 2017 році.

Заступник голови райдержадміністрації Інна Бігун підкреслила результативність роботи районної служби зайнятості та висловила ряд пропозицій щодо розширення її функцій в роботі з роботодавцями та соціальними партнерами. Мовляв, при проведенні реформування служби зайнятості ефективність роботи центру зайнятості буде ще ефективнішою.

Члени координаційного комітету та представники роботодавців торкнулися питань підвищення розміру мінімальної заробітної плати, сплати єдиного внеску, ймовірність загроз зменшення кількості працюючих в районі. Йшлося також про високі штрафні санкції при недотриманні роботодавцями законодавства в питанні оплати праці.

Роботодавці сподіваються, що після проведення реформування служби зайнятості розширяться функції центру зайнятості щодо покращення співпраці з підприємствами.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024