Для старшокласників провели «Урок реального трудового життя»

21 Січня 2017, 12:00
1628

В юному віці приходиться приймати надзвичайно важливе рішення: ким бути? Вдало вибрана майбутня трудова діяльність дає змогу повністю розкрити свої здібності, принести користь людям та радість, натхнення собі.

Для мотивації учнівської молоді до вибору актуальних професій на ринку праці, формування реального погляду на вибір професії в Камінь-Каширському районному центрі зайнятості проведено профорієнтаційний «Урок реального трудового життя».

Профорієнтатор центру зайнятості інформувала учнів про стан ринку праці регіону, ознайомила з «Барометром професій». Обгрунтований вибір професії передбачає врахування інтересів, нахилів, побажань, здібностей, знань, стану здоров’я, потреби ринку праці в кадрах. Тому старшокласникам рекомендовано дотримуватись основних правил вибору професії, обов’язково використовуючи формулу: «Хочу. Можу. Треба.».

«Професійні поради можуть надавати батьки, вчителі, друзі, психологи, профорієнтатори, але рішення щодо вибору професії людина обирає самостійно. Для цього треба мати певні знання про професії та власні здібності, інтереси. В іншому випадку можна розчаруватись в своєму виборі, і тоді доведеться розпочинати все спочатку», - наголосила профорієнтатор.

Бажаючі пройшли профдіагностичне тестування для виявлення здібностей до певних професій. 

Коментарі
21 Січня 2017, 14:47
Маючи гроші, гори нині можна перевернути, а не тільки роботу знайти, чи вивчитися.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром