До Дня Соборності у Камені-Каширському відбулися урочисті збори

21 Січня 2017, 14:05
1965 Джерело: kamadm.gov.ua
У неділю, 22 січня, Україна відзначатиме День Соборності. Традиційно з нагоди такої важливої державної дати проводяться тематичні заходи.

Відтак, вчора, 20 січня, у районному будинку культури відбулися урочисті збори. Під звучання Державного Гімну України й було відкрито урочисту частину. Опісля заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, який, до слова, проводив урочистості, здійснив короткий історичний екскурс, – повідомляє прес-служба райдержадмінінстрації.

Від учасників даного заходу представники молодого покоління поклали квіти до пам’ятників борцям за Україну. Також присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих за українську землю Героїв.

Про значимість події 22 січня 1919 року говорив і перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік у своєму виступі. Зокрема, наголосив: саме цього дня ми згадуємо про подію, що вплинула на процес становлення нашої держави – Акт Злуки.

Акцентував Олександр Юрійович і на подіях сьогодення:

– Нас знову намагаються роз’єднати, знесилити, поневолити, сподіваючись, що українцям забракне єдності. Скажу ствердно: марно сподіваються! Ми обов’язково вистоїмо і переможемо! Ця істина закладена в словах українського поета Павла Тичини, який писав: «Я єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була…», – наголосив перший заступник голови райдержадміністрації. – Ми зобов’язані зробити висновки з уроків нашої історії, подбати про те, щоб незалежність і соборність завжди були невід’ємними атрибутами Української держави.

Із вітальним словом до присутніх звернувся також настоятель Свято-Миколаївського храму, декан Камінь-Каширського району отець Володимир.

На закінчення працівники галузі культури району та вихованці дитячої школи мистецтв презентували патріотичний концерт.

 

 

Коментарі
21 Січня 2017, 17:37
О, а благочинний прот. Стефан Михалюк чи хтось з його нащадків не взяв участі у цих урочистостях? Мебте займається збором допомоги для зони АТО? Він таки знає де бувати: де українська ідентичність - о.Володимир спілкується з Богом, а де "русский мир" - там, зазвичай, преподобний і непорочний батюшка кадилом розмахує!
21 Січня 2017, 18:27
Благочинний протоієрей Стефан Михалюк не був запрошений на ці урочистості, як і на низку минулих подібних заходів, що організовує місцева влада. Як говориться: священики УПЦ тепер не в тренді у наших можновладців.
22 Січня 2017, 00:16
Отця Степана треба запрошувати на урочистості 17 вересня - до дня окупації західної України російсько-большевистськими військами
23 Січня 2017, 12:31
Колись Дмитро Павличко в полеміці про окупацію/воз'єднання західноукраїнських земель з центральною Україною сказав приблизно таке - "Та нехай би й сам чорт об'єднав ці землі, то я вітав такі його дії, оскільки це було споконвічне прагнення українців!" Інша справа, що сталося опісля, коли "визволителі" взялися тут господарювати. Галичани про це казали, що перші визволителі(1939 р.) були кращі за других (1944), оскільки визволили та й пішли... Щодо вашого запрошення з нагоди 17 вересня, то УПЦ МП легко може співати осанну подіям 1939 року, бо це в тренді "русского мира". Їм днями з Кремля навіть дозволили "оплакувати" і молитися за захисників Донецького аеропорту - кіборгів, така гібридність нашого життя...Говорити московським церковникам можна все, окрім засуджувати і критикувати дії "святих"- Путіна і Патріарха Кирила, що благословляє війну з "хунтою"...
24 Січня 2017, 00:42
Цілком згідний
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024