У Камені-Кашиському на благодійному Різдвяному концерті зібрали 25 тисяч гривень

13 Січня 2020, 14:00
2887

У неділю, 12 січня, 2020 року в актовій залі Камінь-Каширського Районного будинку культури відбувся вже традиційний сьомий Різдвяний благодійний концерт на якому зібрали 25000 тисяч гривень.

Про це інформує Камінь-Каширське благочиння.

Концерт був організований духовенством Камінь-Каширського благочиння Волинської єпархії Української Православної Церкви. Відповідальним за проведення даного заходу був настоятель храму Усікновення глави святого Іоанна Предтечі села Гута-Камінська священник Сергій Курапов.

Варто зауважити, що отцю Сергію вдалося вкотре на високому рівні вирішити всі організаційні питання цього святкового дійства.

Метою даної благодійної акції – є збір пожертв для підтримки сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також для діток наших Захисників, які віддали свої життя за цілісність України в зоні проведення АТО-ООС.

Розпочалося святкове дійство зі співу хором духовенства Різдвяного тропаря, після чого місцевий благочинний протоієрей Стефан Михалюк привітав усіх присутніх цього вечора в залі з Різдвом Христовим і закликав проявити своє милосердя по відношенню до дітей сиріт, тих які опинились в тяжких життєвих обставинах та діток Воїнів АТО-ООС, які полягли захищаючи територіальну цілісність України.

Хори храмів Різдва Пресвятої Богородиці та Святого архистратига Михаїла сіл Видерта та Гута-Боровенська по черзі виконали декілька колядок.

Особливі за мелодикою та змістом піснеспіви пролунали з вуст учасників хору релігійної громади Святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії села Раків Ліс.

Церковний хор храму Різдва Пресвятої Богородиці села Полиці мелодійно прославляв Різдво Христове.

Справжньою окрасою дійства став виступ хорів ветеранів війни і праці «Дзвони пам’яті»,  дитячого ансамблю місцевої школи мистецтв, який цьогоріч дебютував на даному благодійному заході, та Районного будинку культури “Родовід”, які в неперевершеній манері виконували колядки та духовні канти. Глядачі гучними оплесками дякували за ці хвилини високого хорового мистецтва, що подарували всім присутнім на концерті ці колективи.

Колискову «В темную нічку» заспівали Олександр та Ірина Пащуки – діти настоятеля Свято-Троїцького храму села Тоболи протоієрея Віктора.

Під час Різдвяної вистави, яка відбулася в майстерному виконанні вихованців Недільної школи, що діє при храмі Святої великомучениці Параскеви села Осівці, всі присутні на концерті мали можливість долучитися до збору благодійних пожертв.

Завершував цей святковий вечір спів хору духовенства Камінь-Каширського благочиння під керівництвом настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Видерта протоієрея Анатолія Деречея.

Після виконання колядок священники разом із усіма присутніми в залі заспівали «Вічную пам’ять…» полеглим на полях боїв Захисникам України, Героям «Небесної Сотні» і всім від віку спочилим православним християнам.

Далі пролунало традиційне «Многоліття» всім живим, тим хто продовжує славні традиції благодійництва та допомоги і підтримки інших.

Щиро дякуючи усім присутнім за активну участь в цій черговій благодійній акції, що організована зусиллями та стараннями духовенства Української Православної Церкви Камінь-Каширського благочиння, благочинний протоієрей Стефан оголосив підсумок збору пожертв, зібраних даного вечора – 25200 гривень.

Варто зауважити, що пожертви ще збиралися на православних парафіях району і на даний час продовжують надходити від небайдужих людей. Тому остаточна сума буде оприлюднена найближчим часом, коли  ці кошти будуть передані за призначенням.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024