На Камінь-Каширщині лісівники облагороджували місця поховань у лісах

15 Січня 2020, 12:00
2520

Чимало полеглих бійців під час Другої світової війни лишились невідомими, часто їх останнє місце спочинку стало у лісах.

Зі святим обов’язком простого християнина та громадянина своєї держави місцеві лісівники у своїх обходах доглядають за могилами невідомих солдат. Про це повідомляють на сайті Волинського лісового господарства.

У зв’язку із тим, що у нашому краї були і партизанські загони, і загалом лісові терени не раз допомагали та рятували громадян в неспокійний воєнний час, таких поховань немало. Одними із таких місць вічності та шани є братні могили невідомих солдат серед лісу у масивах ДП «Камінь-Каширське ЛГ», в урочищах «Щирба», «Біля забитих».

Зокрема, біля рекреаційного пункту «Щирба» – квартал 31 Добренського лісництва –лісівники вже багато років разом з учнями та педагогами Видричівської ЗОШ доглядають за могилою працівника райкому комсомолу, вихідця зі східних областей, на прізвище  Голубенко Л. І. Він загинув тут у 1944 році.

У Пнівненському лісництві (квартал 11) в урочищі «Біля забитих» свого часу був встановлений пам’ятний хрест 60-ти загиблим воїнам УПА. Цю частину лісу в народі називають «Біля забитих», вона стала місцем паломництва і української жалоби, й також не забута лісівниками.

А в урочищі Ставки Велико-Обзирського лісництва цього ж держлісгоспу у кварталі 34 встановлено пам’ятний знак полякам, які трагічно загинули в 1943 році. Біля всіх цих поховань лісівники висадили калини.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром