В Україні створять онлайн-карту вирубки лісу

16 Січня 2020, 12:00
1792

Протягом трьох місяців планують завершити роботу над онлайн-картою рубок деревини для всієї території України, де буде відображено законність вирубки лісу.

Про це повідомляє Укрінформ.

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький на нараді з представниками територіальних органів відомства, що відбулася під головуванням Прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

«Ми плануємо створити єдиний лісовий портал, де будуть розміщуватися онлайн-карта рубок і кожен громадянин матиме змогу перевірити чи рубки є законними чи ні. Плануємо протягом трьох місяців завершити цю роботу по всій території України. Таким чином онлайн-карта рубок буде поширена на всій території - від Карпат до сходу, від півночі до півдня», - заявив Заблоцький.

Він також наголосив, що в електронний формат буде переведена і видача всіх дозвільних документів. Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук дав 11 січня доручення забезпечити з 1 лютого в Україні повноцінне функціонування централізованого обліку деревини, а також доручив МВС, Держлісагентству та Держекоінспекції безперервно запобігати незаконним вирубкам лісів і виявляти порушення.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024