Народний аматорський ансамбль народної пісні «Родовід» районного будинку культури відзначив 30-ліття від часу свого заснування

23 Січня 2017, 10:47
4361 Джерело: kamadm.gov.ua
В українському музичному просторі поряд з академічним мистецтвом, естрадною музикою, автентичність та народна творчість посідають особливе місце, позаяк фольклор – не пережиток старовини, а всеохоплююча система, що перебуває у постійному процесі оновлення. І щоб це духовне надбання не занепало, знаходяться ентузіасти, котрі бажають зберегти, відродити та донести справжню українську пісню до наступних поколінь.

Із таких ентузіастів складається народний аматорський ансамбль народної пісні «Родовід» районного будинку культури (керівник – заслужений працівник культури України – Людмила Довгун), який цьогоріч святкує 30-ліття від часу свого заснування, – розповідається на сайті Камінь-Каширської РДА.

Учасники ансамблю – люди різного віку, професійного спрямування, втім їх усіх об’єднує любов до пісні, можливість передати слухачам радість, щирість та душевне тепло. Вони впевнено, натхненно доводять, що Україна сильна духом і багата неповторними талантами, незамуленими джерелами вічно живого народного мистецтва.

Про широке визнання успіхів «Родоводу» свідчить те, що він виступав на сценах різного рівня та є лауреатом багатьох конкурсів. Нині це одна із перлин Камінь-Каширщини.

Відзначення ювілею відбулося 22 січня. Привітати ювілярів зі знаменною подією до районного будинку культури завітали шанувальники їхньої творчості. Квіти, подарунки, грамоти, подяки та щирі побажання приймав «Родовід» від представників влади, керівників підприємств, організацій, установ району, духовенства, колег.

 




 

Зокрема, серед почесних гостей – народний депутат України Ірина Констанкевич, куратор району, начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук, заступник директора обласного методичного центру культури Віталій Клімчук, голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, міський голова Василь Бондар.

Теплі вітання звучали і від благочинного Камінь-Каширської округи отця Стефана та начальника відділу культури райдержадміністрації Євгенії Сидорчук.

 

kamadm.gov.ua
kamadm.gov.ua



 

 

У свою чергу, голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук зичив ансамблю творчої наснаги, нових здобутків та ще багато років поспіль успішно впроваджувати народну культуру та традиції.

Отож, коли слухаєш наповнену змістом, дивовижним багатоголоссям українську пісню від учасників «Родоводу», проймаєшся повагою та захопленням до цих людей, які є сподвижниками мистецької справи, істинними патріотами соборної України. 

kamadm.gov.ua
kamadm.gov.ua



 

 

Коментарі
23 Січня 2017, 18:47
А, що Мицько в опалі і тільки святе сімейство радує присутністю?
24 Січня 2017, 12:51
родовід успіхів
24 Січня 2017, 12:59
не викликайте таких на сцену навіть якщо вони обвішані хрестами хто ваші друзі такі й ви
24 Січня 2017, 22:07
Действительно, какого рожна гундяевцы на сцене?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024