Аж три громади хочуть бачити у себе Тойкутську сільську раду

17 Січня 2020, 12:25
Село Тойкут 1693
Село Тойкут

Голова Ковельської районної ради Андрій Броїло взяв участь у громадських слуханнях, що відбувались у селі Тойкут.  

Захід ініціювали депутатами цієї ради. Про це повідомили на сайті Ковельської районної ради.

Слухання приурочили питанню децентралізації та зокрема ініціативам Сошичненської ОТГ Камінь-Каширського району та Сереховичівської ОТГ Старовижівського району щодо приєднання Тойкутської сільської ради до цих об’єднаних територіальних громад.

Самому голосуванню по цих ініціативах передували тривалі обговорення. Свою позицію та бачення висловили Сереховичівський сільський голова Ростислав Шиманський, Карасинський сільський голова Світлана Сидорук, громадський активіст Василь Марчук, в.о. старости Солов’їської сільської ради Василь Абрамчук та інші.

Голова райради Андрій Броїло детально зупинився на аналізі децентралізації реформ в Україні та Ковельщині зокрема. Посадовець розповів, яким чином планують завершити об’єднання територіальних громад на Ковельщині у відповідності до перспективного плану області. При цьому він вказав на основні переваги та недоліки того, що пропонують Тойкутській сільській раді їхні сусіди.

Висловлюючи своє бачення, Андрій Броїло рекомендував тойкутчанам дотримуватись встановлених перспективним планом пропозицій, тобто стати частиною Ковельської міської об’єднаної територіальної громади.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024