Владика Михаїл вперше відвідав громаду села Нуйно

18 Січня 2020, 12:58
3732

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл вперше відвідав Свято-Преображенську громаду в селі Нуйно Камінь-Каширського деканату й очолив божественну літургію.

Про це повідомляє Волинська єпархія Православної церкви України.

Як повідомив декан цього благочиння протоієрей Володимир Мицько, то був довгоочікуваний візит архієрея до парафії, яка перебувала під юрисдикцією МП, а нині разом із настоятелем протоієреєм Іваном Фатичем – у лоні Православної церкви України.

У храмі, заснованому ще в 1600 році, архієрей привітав присутніх з днем святителя Василія Великого.

Розповів, що цей угодник називається Великим, бо переміг самого себе, прославився добрими справами, надихався подвигами своїх дідів-прадідів. Ми бачимо реальні подвиги і в сьогоденні.

Це наші захисники, які воюють на Сході, за нашу Батьківщину, за нас. Людина велика у своїх вчинках, якщо вчинки базуються на любові. Душа наповнюється цією любов’ю, коли один одному приносимо користь. Іноді ж до тварин ставимося краще, ніж до людей.

На завершення владика нагадав: треба навчитися спочатку любити себе, а тоді, за заповіддю, – і ближнього, як самого себе.

Керівник єпархією привітав настоятеля о. Івана з його нещодавнім ювілеєм – 60-річчям, а ще до початку відправи колядував та посівав парафіянам.

Церковною відзнакою «За жертовність» митрополит нагородив активну парафіянку, єпархіального інженера з технагляду за спорудами Надію Мироненко, інших мирян – благословенними грамотами. З усіма молився голова сільської ради Віталій Ярощук.

Нагадаємо, минулоріч на початку липня місцеві жителі цього села вийшли на протест і перекрили дорогу вимагаючи повернення Московського патріархату.







 

Коментарі
18 Січня 2020, 21:43
Радий, що цей храм захватили. Можна далі байстрюків клепати) Ги-ги... Вже навчився любити себе, а колись вже, за заповіддю...
19 Січня 2020, 01:12
Хіба буде християнин у переддень такого великого свята , у день суворого посту писати такі огидні речі, зводити наклепи та намагатись когось образити ?Ні,не буде. Тому напрошується висновок, що це писала людина ,далека від Бога .Тому нехай Господь вам, пане Ги-ги ,дарує розум, мудрість , доброту, чесність , здатність вірити, любити та інші християнські чесноти.
19 Січня 2020, 05:32
Що за розборки? Тільки через рекламу, чи є щось істотне?
19 Січня 2020, 21:00
Нуйнівці молодці! Україна має бути українською! А для придурків це називається "захопили"! Московські колаборанти, дійсно, захопили, а тупі їм підтримують і пусті голови відкривають для заповнення їх антиукраїнською інформацією! Живете в Україні, а підтримуєте все, що пов'язане з ворогом своєї держави, а, отже і вашим! Невже це так складно зрозуміти!?! Польща - все польське, Франція - все французське, Україна - все УКРАЇНСЬКЕ!
19 Січня 2020, 21:14
Щось вас пані понесло,це де у Франції все французьке ?Ви далі Нуйно носа не висовували,а з такою політикою ПЦУ її 90% українців не сприймають. Не чула ні про один побудований храм ПЦУ лише перевели шляхом скандалів і розборок,це точно не по-християнськи.
19 Січня 2020, 22:44
Тоді чекай на Українського Месію. Навіщо тобі іноземний?
19 Січня 2020, 23:34
Захоплений храм? Хм, як можна своє захопити чи в себе своє відібрати? Недавно було поширене відео попа із Жидичина, який заліз до храму , щось забрати чи то пак вкрасти щось із церкви серед ночі . Коли заскочили цього злодія на гарячому, зачинили до прибуття поліції, а він там бігав та волав» браття, то все моєєєє, все моїми руками зроблене!!!». Тобто церкви по логіці МП ,які відбудовуються , будуються , живуть на пожертви жителів села належать попу і його прибічникам. <br/> Тому помилки враховано, церкви МП тепер будує на приватних ділянках , які належать наприклад тестю попа, як наприклад у Раків Лісі.Такий собі офіс для зятя , але який будується на пожертви. Але то вже приватна власність. Так що від будь яких переходів громада буде врятована )))
19 Січня 2020, 23:42
А стосовно месії, то він точно не з Москви прийде. І спасіння принесе не тільки для вірних РПЦ. Його більш будуть більш цікавити наші вчинки, думки, молитви, ніж приналежність до якоїсь конфесії чи національності
19 Січня 2020, 23:42
&amp;quot;від будь яких переходів громада буде врятована&amp;quot;: ще не відомо чи врятована буде у центрі Камінь-Каширська оскільки до цього часу ніхто не знає на якій основі почалася будова.
20 Січня 2020, 01:26
А тобі яке діло безбожнику чи може люди,які туди ходять не українці?
20 Січня 2020, 01:52
По паспорту українці( хоча по суті в більшій мірі московити),а значить мають і жити за Законами України.Оформляйте папери, проекти, дотримуйтесь елементарних вимог з охорони праці,щоб люди не падали через недбалість, реєструйте громадиІ будуйте на здоров»я що бажаєте,тільки в межах закаконодавства. У нас у місті є і костел, молитовні будинки. Всі дотримуються вимог . І тільки для МП - шапку кинув і тут будую. Чхати на закон, бо я що не українець?
20 Січня 2020, 19:01
То є фест. З&amp;quot;явилися емоції, повчання, виокремлюються зацікавлені хейтери.
20 Січня 2020, 21:02
Вже краще безбожник, аніж сліпий прихожанин церкви, котра ламає державність, анексує території і зазіхає на історію та майбутнє України! Безбожника хоча б не використовують в корисних цілях інші релігійники, що нищать його Батьківщину!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024