Що змінить реформа зайнятості в Україні

20 Січня 2020, 12:00
Що змінить реформа зайнятості в Україні 1366
Що змінить реформа зайнятості в Україні

Зростання кількості офіційних робочих місць з вищою оплатою, простіше працевлаштування та комфортні умови роботи – основні орієнтири нового законопроекту «Про працю», розробленого в рамках комплексної реформи зайнятості в Україні.

Як наголосив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, лише 50% працездатних українців працюють легально. В країні зберігається високий запит на офіційні робочі місця, які цілком реально створити після ухвалення законопроєкту. Законопроєкт має на меті вивести трудові відносини у легальну площину, йдеться на сайті Рівненської ОДА.

«Ми плануємо до 2024 року створити додатковий один мільйон легальних робочих місць. За ці 5 років розраховуємо скоротити рівень безробіття майже вдвічі – до 5%. Держава має допомагати людям легше та швидше знаходити роботу – не за чотири місяці, як це відбувається зараз, а до двох», – прокоментував Милованов. 

Основні нововведення законопроекту:

  • перехід на виключно письмову форму фіксації трудових відносин;
  • запровадження 7 видів трудових договорів, а також гнучкого режиму роботи, що сприятиме легалізації сучасних умов співпраці, як-то фрілансу, дистанційної роботи та інших;
  • запровадження матеріальної компенсації в розмірі від 1 до 6 зарплат в разі звільнення працівника за бажанням роботодавця замість існуючих прецедентів надуманого вивільнення працівників без жодних фінансових компенсацій.

Читайте також: Нові умови безвізу, чого чекати українцям


 

Коментарі
20 Січня 2020, 15:23
Брехня. В К-Каширську не то що легко буде звільнити але й напочатку треба оформити згідно закону. Про те що тут пишуть то навіть не слід звертати увагу, через те що нас це не стосується. Більша частина так званих трудящих не мають до цього ніякого стосунку через несприйняття Їми умов трудових договорів у законодавчому полі держави Україна.
20 Січня 2020, 22:40
Лапша то все .при приняті закону внесуть поправки і зроблять всіх рабами .жодного закону для людей ніякі депутати не приймуть
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024