У Сошичненській ОТГ обговорили перші кроки громади у сфері фінансів

20 Січня 2020, 13:30
2249

Нещодавно відбулася робоча зустріч радника Волинського регіонального офісу Програми ULEAD з Європою Сошичненська ОТГ, що у Камінь-Каширському районі.

Про це повідомляє Волинський регіональний офіс Програми ULEAD з Європою на сторінці у фейсбук.

Під час зустрічі експерт Експерт Волинського регіонального офісу ULEAD with Europe  Anatoliy Matviyuk у Сошичненській ОТГ, надав консультації щодо виконання бюджету новоутвореної ОТГ.

Також під час зустрічі проаналізували рішення, які були ухвалені на першій сесії об’єднаної територіальної громади, обговорили кадрові питання.

Представники Сошичненської ОТГ поспілкувалися з представником РО про реорганізацію рад та інші фінансові особливості.

Детально обговорили питання окремого виконання прийнятих бюджетів; розподіл повноважень та фінансування між районами та ОТГ для ОТГ, які не отримали прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом; етапи проведення реорганізації.

Учасники зустрічі отримали відповіді на запитання, що їх цікавили.

У підсумку сторони домовилися про надання подальших консультацій та підготовку блоку питань для висвітлення під час навчання в РО.

Нагадаємо, що вибори у Сошичненській ОТГ відбулися 22 грудня 2019 року. Це уже друга об’єднана територіальна громада у цьому районі.

Загалом на території Волинської області - 54 ОТГ.

Додамо, що Волинський регіональний офіс створений за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою».

Це - Програма, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Коментарі
20 Січня 2020, 17:02
Ох і цей пан Матвіюк так свого часу ратував Сошичне до Тойкутської ОТГ, що довелося із ним не просто посперечатися але й буквально посваритися, а тепер вже очевидно має достатньо аргументів для життєдайності Сошичненської ОТГ. Надіємося що ще свого часу приїде до не тільки Камінь-Каширської ОТГ але й до К-Каширського Повіту проти якого він також виступав зі своїми аргументами.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром