У Камені-Каширському відкрили провадження на бездіяльність поліції

22 Січня 2020, 09:05
Працівник поліції 5495
Працівник поліції

Слідча суддя Камінь-Каширського районного суду Олеся Антонюк вивчила скаргу на бездіяльність посадової особи Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Слухання справи відбулось 17 січня. Про це йдеться в ухвалі суду.

15 січня жінка звернулася у суд зі скаргою, в якій просить визнати неправомірними дії посадових осіб Камінь-Каширського відділу поліції щодо невнесення її звернення до ЄРДР. Вона просила зобов'язати уповноважену особу Камінь-Каширський відділу поліції внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за її повідомленням від 4 січня.

В обґрунтування вимог вона зазначає, що 4 січня звернулась до поліції з приводу незаконного проникнення на територію її домоволодіння та пошкодження камінням вікна належного їй житлового будинку у Камені-Каширському іншою жінкою, яка також погрожувала їй фізичною розправою.

Зазначену особу вона затримала та викликала поліцію. Поліція вилучила камінь, який був завбільшки з футбольний м'яч, та отримала пояснення.

14 січня заявниця отримала з Камінь-Каширського відділу поліції листа про те, що в діях жінки, яка кидала каміння, відсутні ознаки кримінального правопорушення, оскільки сума завданих збитків не достатня для відкриття кримінального провадження.

«Незважаючи на безграмотну відписку поліції, яка навіть не знає розмір завданої їй шкоди, а вона завдана значна, оскільки, окрім побитого склопакета, також пошкоджена і рама вікна, а тому заміні підлягає все вікно, вона вважає, що такі дії поліції, є протиправними. Дії правоохоронних органів щодо невнесення відомостей до ЄРДР вважає незаконними та такими, що принижують її честь та гідність», – йдеться у матеріалах справи.

Зазначена скарга подана до суду з дотриманням вимог статті 304 Кримінального процесуального кодексу України.

Суддя постановила відкрити провадження за скаргою жінки на бездіяльність посадової особи Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області.

У судове засідання викличуть начальника Камінь-Каширського відділу поліції Валентина Чиха. Також витребують з Камінь-Каширського відділу поліції матеріали перевірки за повідомленням жінки від 4 січня.

Коментарі
22 Січня 2020, 11:40
Такі справи суд розглядає кожен день і як правило їх задовільняють, бо поліція зобовязана порушувати справи по кожній заяві, а потім закривати їх якщо відсутній склад злочину в діях підозрюваного, але у поліції відсутнє право сортувати звернення на повідомлення про злочин і на звернення громадян! А тут прямо сенсацію зробили! До речі цю скаргу задовольнили ще 20 січня! А для чого було цілого начальника кликати на суд не відомо, як правило поліцію представляють менш шановані люди.
22 Січня 2020, 11:50
шось не схоже шо тут відсутній склад злочину. вікно розху...ли! - норм, нема злочину. надіюсь завтра вам і вашому начальнику теж розху...рять!
22 Січня 2020, 11:59
дай поліції право сортувати звернення, то до суду ні одна справа не дійшла б! вони я бачу і без права добре сортують!!!!!!!!!
22 Січня 2020, 12:06
Такі справи розглядають щодня?! Ото знайшли чим хвалитися! Тепер справи порушують тільки через суд, так виходить?!?! ОТО ПОЛІЦЯ! МЄНТИ, не інакше!
22 Січня 2020, 12:09
Чиха потрібно викликати до громади,поставити на коліна як був час коли він стояв-допомогти ньому остаточно сказати прощавай зі своїми Генсьорами,наркобаригами,всіх звільнити також привести них до кримінальної відповідальності.Неодноразово сам звертався в Поліцію чому не зареєстрували заяви?ніякого реагування немає!!
22 Січня 2020, 12:26
Насправді, кожна правоохоронна установа, яка має право слідчої діяльності зобов’язана по отриманні повідомлення або заяви, або на основі встановленого ними факту кримінального правопорушення, не порушувати справу, а внести інформацію про правопорушення до Єдиного державного реєстру досудових розслідуваній та відкрити кримінальне провадження. Так написано в статті 214 Кримінального Процесуального Кодексу України. Проте птєнци Чиха, послідовника Авакова цього вперто не роблять, тобто порушують Закон. Якщо суд примушує їх виконати закон, вдумайтесь – ПРАВООХОРОНЦІВ суд присилує виконати Закон, то вони, як правило, виконують судове рішення, вносять, і…. нічого не роблять. Бо самі встановили собі таке право. Отже не дивно, що в судове засідання викликали головного «законника» 80-ти річного району Чиха. Що робитиме Чих після суду? Він не стане кашляти, він дасть завдання своїм птєнцам знайти докази з приводу того, що немає складу злочину, попри те, що з опису події він таки є. Докази будуть на передшизофренічному рівні, але кримінальне провадження закриють. Не виключно, у відповідь на подарунок від особи, яка вчинила правопорушення. Є ще один спосіб віддячити подарунок, це перекваліфікувати правопорушення до такого правового стану, що винуватою стане скаржниця. Мовляв, надала завідомо неправдиві відомості з метою опорочити «честь і гідність». Ото якби редакція взялась відстежити історію цього провадження…. ? Бо Чих, прокурори окружної прокуратури робитимуть все, щоб довести свою правоту та отримати почесну грамоту з нагоди 80-ти річчя встановлення тоталітарної влади на Поліссі.
22 Січня 2020, 12:42
А це не БОГДАН Птєнец вище коментар написав? Бо щось їх не поймеш, то чмирять один одного то останні роки писали дифирамби один одному як той працює і не бачить озеро посеред лісу вирите внасідок незаконного видобутку піску, а той писав якого воїна втратили ЗСУ
22 Січня 2020, 14:04
Птєнци – це підпорядковані, в даному випадку, на ювілейному районі, тобто Чиху мєнти. Чому мєнти? Тому, що не позбулись властивостей, набутих міліціонерами у 90-х минулого сторіччя: співпраця з кримінальними спільнотами від низового до урядового рівнів. Чому птєнци? Бо довіку, незалежно від віку ладні виконувати будь-які команди свого начальства, навіть злочинні. Фактично, станом на сьогоднішній день, кримінальну ситуацію в Україні визначають – поліція і прокуратура. Перші не дають злочинцям позбутись своїх потреб, а другі прикривають перших під час слідства в порядку виконання функцій процесуального нагляду. Не всі, але достатня кількість, що забезпечує збереження наявного рівня злочинності: контрабанда, ліс, бурштин, торгівля людьми, рекет, захист корупції, банківські афери, колектори, гральний бізнес, проституція, побутовий розбій… . Головною причиною кримінальності правоохоронців є можливість отримання значних, порівняно із зарплатою прибутків. Наступною причиною є відсутність належного внутрішнього контролю. Департаменти внутрішньої безпеки є, але замість виявляти і виловлювати правоохоронців-злочинців вони часто густо беруть участь у створенні та діяльності злочинних схем.
22 Січня 2020, 17:33
Так це Богдан ПТиєнець чи ні! А то щось не по темі відписав, якщо є данні по Ч. то дай в ДБР
22 Січня 2020, 17:41
Хоча з текстом згідний, це вже просто жах до чого поліція допрацювалась і реформувалась! Це якби Шпига кожен раз читав що пишуть на цьому сайті за поліцію то вже він би сам приїхав би (якщо він не в темі по відкатах) і пройшовся б тілки по місту або хочаб після 12 ночі постоявби в центрі біля ларька бобка і все стало б зрозуміло що не правильно їхня конячка їздить
22 Січня 2020, 17:49
Добре що людина до толкового адвоката звернулась, а то було б як заведено в поліції!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром