У Камені-Каширському жінка через суд змусила поліцію розпочати розслідування

24 Січня 2020, 10:02
Начальник Камінь-Каширського відділу поліції Валентин Чих 3055
Начальник Камінь-Каширського відділу поліції Валентин Чих

Слідча суддя Камінь-Каширського районного суду Олеся Антонюк розглянула скаргу жінки на бездіяльність посадової особи Камінь-Каширського відділу поліції.

Слухання справи відбулось 20 січня. Про це йдеться в ухвалі суду.

15 січня жінка звернулася у суд зі скаргою, в якій просила визнати неправомірними дії посадових осіб Камінь-Каширського відділу поліції.

Нагадаємо, у будинку заявниці розбили металопластикове вікно та погрожували їй. Натомість у поліції не зареєстрували звернення жінки у Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Начальник Камінь-Каширського відділу поліції Валентин Чих у судовому засіданні заперечив проти задоволення скарги. Він пояснив, що підстав для внесення відомостей до ЄРДР, з огляду на розмір зазначеної заявницею шкоди, немає. Мовляв, склад злочину відсутній.

Посадовець зазначив, що заявниця може повторно звернутися до поліції з заявою щодо подій, на які вона посилається у своїй скарзі. Тоді поліцейські можуть повторно провести перевірку для врегулювання конфлікту між нею та особою, що розбила вікно.

У поданій на ім'я начальника Камінь-Каширського відділу поліції Валентина Чиха заяві заявниця просить притягнути до відповідальності жінку, яка в ніч на 4 січня каменем розбила вікно в кімнаті кухні її житлового будинку, чим нанесла їй матеріальної шкоди на суму 5000 гривень, адже пошкодила вікно, орхідеї, фасад біля дверей будинку. Заявниця зазначила, що такі дії жінка вчиняє неодноразово.

Суддя постановила скаргу жінки задовольнити та зобов'язати слідчого Камінь-Каширського відділу поліції чи іншу службову особу, уповноважену на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою жінки від 4 січня та розпочати досудове розслідування.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром