Волинь освоїла 115 мільйонів на освітні програми: що придбали на Камінь-Каширщині

02 Лютого 2020, 13:00
1301

У минулому році освітня галузь Волині освоїла більше 115 мільйонів гривень, що надійшли з державного бюджету на різні освітні програми.

Значна частина цих коштів спрямована на інтернетизацію та комп’ютеризацію шкіл. Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Про це стало відомо під час наради голови ОДА Юрія Погуляйка з керівниками районних державних адміністрацій та районних рад, представниками структурних підрозділів, міськими, селищними та сільськими головами.

Начальниця управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна розповіла, що у квітні 2019 року постановою Кабінету Міністрів України було спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти у Волинській області, у розмірі 56 мільйонів 288 тисяч гривень.

 Із цієї суми: 11 мільйонів 883 тисячі – на придбання шкільних автобусів для закладів загальної середньої освіти комунальної власності, 10 мільйонів 593 тисячі гривень – на придбання персональних комп’ютерів, 27 мільйонів 443 тисяч – на підключення до Інтернету навчальних закладів, 6 мільйонів  370 тисяч гривень – для закупівлі спецавтомобілів для інклюзивно-ресурсних центрів.

Передбачені кошти вдалося використати на 94,7%. Так, за підсумками року придбали 11 шкільних автобусів, у тому числі один обладнаний місцями для дітей з особливими освітніми потребами. Ще 5 спецавтомобілів, призначених для надання додаткових психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг, передали для потреб інклюзивних центрів міст Володимир-Волинський, Любомль, селища Маневичі, сіл Підгайці Луцького та Головне Любомльського районів.

Разом з тим, для покращення матеріальної бази шкіл та обладнання сучасних комп’ютерних класів, за кошти субвенції придбали 1418 персональних комп’ютерів та під’єднали їх до мережі Інтернет.

Однак, основна частина коштів освітньої субвенції була спрямована на забезпечення якісним швидкісним Інтернетом закладів загальної середньої освіти. На цю потребу використали 24 мільйони 595 тисяч гривень. Відтепер учні сільських шкіл матимуть рівні можливості та доступ до якісного навчального контенту, який з’являється на освітніх ресурсах.

«Найбільше коштів витратили на прокладання оптичних мереж до шкіл Камінь-Каширського, Горохівського та Маневицького районів. Це пов’язано з обсягами та складністю робіт», – зазначила Людмила Плахотна.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром