Кримінальна Камінь-Каширщина: де в районі зафіксовано найбільше правопорушень

28 Січня 2017, 20:00
2131

Станом на січень 2017 року від моменту створення Камінь-Каширського відділу поліції у місті Камені-Каширському зафіксовано найбільшу кількість адміністративних правопорушень у порівнянні з іншими населеними пунктами району. Про це журналісту Район.Камінь-Каширський повідомляють у секторі моніторингу поліції.

За весь цей час у місті поліцейські  склали 799 протоколів. З них:

194 протоколи за статтею 122. Ч. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КупАП) - Перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять кілометрів на годину, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, правил перевезення вантажів, буксирування транспортних засобів, зупинки, стоянки, проїзду пішохідних переходів, ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах, а так само порушення встановленої для транспортних засобів заборони рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками.

152 протоколи за статтею 178-1 КУпАП - Розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту (включаючи транспорт міжнародного сполучення) та в інших заборонених законом місцях, крім підприємств торгівлі і громадського харчування, в яких продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на розлив дозволена відповідним органом місцевого самоврядування, або поява в громадських місцях у п'яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль.

74 протоколи за статтею 173 КУпАП - Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян.

71 протокол за статтею 175-1 КУпАН - Куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради.

39 протоколів за статтею 126 КУпАП - Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, а також поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка").

32 протоколи за статтею 173-2 КУпАП - Вчинення насильства в сім'ї, тобто умисне вчинення будь-яких дій фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування фізичного насильства, що не завдало фізичного болю і не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров'ю потерпілого, а так само невиконання захисного припису особою, стосовно якої він винесений, непроходження корекційної програми особою, яка вчинила насильство в сім'ї.

31 протокол за статтею 130 КУпАП - Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

28 протоколів за статтею 183 КУпАП - Завідомо неправдивий виклик пожежної охорони, поліції, швидкої медичної допомоги або аварійних служб.

24 протоколи за статтею 121 ч.6 КУпАП - Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим.

24 протоколи за статтею 192 КУпАП - Порушення громадянами встановлених строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду або правил взяття їх на облік в уповноваженому органі Міністерства внутрішніх справ України у разі зміни місця проживання.

23 протоколи за статтею 121 ч.5 КУпАП - Порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами.

18 протоколів за статтею 185 КУпАП - Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського при виконанні ним службових обов'язків, а також вчинення таких же дій щодо члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця у зв'язку з їх участю в охороні громадського порядку.

11 протоколів за статтею 124 КУпАП - Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна.

Решта 78 протоколів за статтями 155 ч.1, 175, 176, 184 ч.1, 184 ч.3, 187, 44 ч.1, 51 ч.1, 121-1, 121-2, 123, 125, 127, 177, 181 КУпАП.

Коментарі
29 Січня 2017, 14:46
"Станом на січень 2017 року від моменту створення Камінь-Каширського відділу поліції у місті Камені-Каширському зафіксовано найбільшу кількість адміністративних правопорушень у порівнянні з іншими населеними пунктами району" - ВРАЖАЄ. В чому причина цього феномену? Вплинула нова назва? У правоохоронців з'явилась додаткова мотивація? А ще. Хто є порушниками? Городяни? Прибульці? Селяни? Працівники найманої праці? Чи є службовці? Чи є колишні та діючи правоохоронці?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024