У Міністерство охорони здоров'я не подали документи на створення Камінь-Каширського госпітального округу

30 Січня 2017, 16:35
1461

Пропозиції щодо поділу області на госпітальні округи вже надіслали в Міністерство охорони здоров'я України. Волинські чиновники хочуть створити в області три медструктури, хоча готові й до створення четвертого округу.

Про це йшлося під час засідання оперативної наради в голови облдержадміністрації Володимира Гунчика 30-го січня, –  інформує  ІА «Волинські новини».

Як відзвітував начальник управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк, підготовчі роботи до створення округів вже виконали.

«В області здійснили всі заходи, що передбачалися в постановах Кабміну щодо створення госпітальних округів. Відповідно, буде три округи з центрами в містах Ковель, Нововолинськ та Луцьк. У свій час ми понастворювали структур, з якими зараз не знаємо що робити, бо вони виконують соціальні функції, центрів зайнятості тощо. Це не дає розвиватися медзакладам. У Камені-Каширському, наприклад, немає жодної лікарні, крім центральної районної, відповідно, там потужна установа, бо гроші не розпорошуються. Колись там пропонували створити округ через те, що є якісна лікарня. На сьогодні ж ми вважаємо, що 3 округи достатньо, аби не розпорошувати гроші. Втім, якщо буде потреба, то ми готові створити ще один округ, думаю, з цим проблеми не буде», - доповів Ващенюк.

Із його слів в інших областях поділ здійснюється так: Рівненська область - 3 округи, Вінницька область - 3 округи, Хмельницька – 3 округи, 5 округів у Дніпропетровській області.

Ігор Ващенюк запевнив, що статус більшості райлікарень понижувати не будуть, і за довідками та базовою меддопомогою в окружні лікарні не треба буде їздити.

Документи щодо поділу Волині на три округи вже подали в Міністерство охорони здоров'я.

Нагадаємо, право на існування Камінь-Каширського госпітального округу на засіданні профільної постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства відстоювали  депутат облради, голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук, голова Камінь-Каширської райради Віктор Сус,   головний лікар районної лікарні Людмила Потягайло. Відстоювала його створення і народний депутат Ірина Констанкевич.

Коментарі
31 Січня 2017, 18:11
Відмова від створення Госпітального округу в К-К. це те саме як свого часу пропозиція пана Коліушко створити повіт в Маневичах оскільки як виявилося, що він у свій час там проїхався дорогою до Києва через Маневичі. Але не стоворення в К-К. госпітального округу з подачі своїх/обласних очільників від медицини то це вже навіть не в"їзджає ні в які ворота оскільки Як відомо усім це район найвідаліший від центрів прийняття усіх рішень, а надто для безпомічних, хворих та зауважимо для всіх якщо хто забув Чорнобильського району який має у собі чи не найбільшу кількість населення в Області та навкруг нього. Проте говорити що Ми будемо думати, чекаємо на пропозиції то це саме як чекаємо Ваших "бабок" і не інакше. Якщо хтось таки й відхреститься від таких майже звичувачень то ніхто не відхреститься від звинувачень безваховості та безграмотності оскільки як говориться незнання історії не полишаєкК відповідальності.
31 Січня 2017, 19:06
Нарешті з"явився Камінь. Завше раді колезі. Давайте спрогнозуємо в плані не псевдотурботи про хворих (хто бував на лікарняному ліжку знає про що я натякаю, а хто здоровий як дуб, то дай Боже і не знати), а з іншого боку. Лікарня-це також певна інфраструктура, яка дає можливість пропрацювати до пенсії певній кількості осіб з дипломами медуніверів та медучилищ. Цікаво з точки зору кількості робочих місць відсутність, чи наявність госпітального округу якось корелює?
01 Лютого 2017, 03:10
Даруйте на слові але у цей час саме хворі й безпомочні лікуються саме в Камінь-Каширську тому що сто відсотків для того щоб поїхати в найближчий до Нас центр м. Ковель слід мати навіть неабиякі кошти. Ніхто задаром не лікує навіть в Ковелі. Тому ігнорування центру Госпітального округу це щонайменше приблизно 120-100 тисяч населення які нематимуть яку слід медичного обслуговування оскільки Їх ніхто туди не возитиме. Але коли такій кількості населення фактично відмовлятимуть в якісній медицині оскільки сьогодні якісна медицина як правило це обладнання та обслувавуючи їх працівники поскільки обладнання в Камінь ніхто не возитиме то район та інші дійсно не матимуть ЇЇ взагалі. Крім того м. Ковель незабувайте сьогодні має потужну систему прийняття рішень як ото СБУ, податкова та подібні їм урядові системи то можна зробити висновки, що Ковель намагається як і раньше до цього перевести майбутні кошти від медицини до Них і не інакше. Навіть сьогодні вже напевно такі структури як вищевказані були в цих розпорядчих рішеннях відносно нашого так званого земляка та його заступників тому для К-Каширська доведеться добре попотіти щоб рішення було на його користь. На мою думку сьогодні усі в шоці і допомогти ніхто незможе оскільки тут вартують дуже великі гроші які нам і не снилося. Погано, що ніхто навіть і не намагається щось робити усі бояться.
01 Лютого 2017, 22:33
дякую
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024