Чоловік, якого зловили п'яним за кермом у селі Осівці, заплатить 10 тисяч штрафу

04 Лютого 2020, 09:13
Мотоцикл марки «Kanuni Drift» 4270
Мотоцикл марки «Kanuni Drift»

Суддя Камінь-Каширського районного суду Борис Гамула розглянув справу про адміністративне правопорушення, яка надійшла від Камінь-Каширського відділу поліції про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, якого зловили п'яним за кермом чужого мотоцикла.

Слухання справи відбулосб 28 січня. Про це йдеться у постанові суду.

Чоловік 1 січня близько 13:30 на вулиці Центральна в селі Осівці Камінь-Каширського району керував мотоциклом марки «Kanuni Drift», який належить іншій особі, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння.

При розгляді справи підсудний свою вину у вчиненому адмінправопорушенні не визнав. Він пояснив, що 1 січня разом зі своїм товаришем поїхали в сусіднє село Осівці до знайомих. Тоді за кермом мотоцикла був не він. Приїхавши в село товариш пішов шукати знайомих, а він залишився біля мотоцикла.

«Через деякий час товариш зателефонував йому та попросив підійти. Після цього він вирішив забрати мотоцикл з проїзної частини та поставити його під огорожу найближчого житлового будинку. Для цього він запустив двигун, сів за кермо та проїхав близько 5 метрів. У цей момент із-за повороту виїхав автомобіль працівників поліції, які помітивши його, зупинилися», – йдеться у матеріалах справи.

На той момент він встиг відійти від мотоцикла на відстань приблизно в 25 метрів. Оскільки посвідчення водія він не має, поліцейський склав відносно нього постанову про накладення штрафу. Крім того, під час оформлення документів поліцейський запідозрив, що він перебуває в стані алкогольного сп'яніння та запропонував пройти відповідний огляд.

Під час медичного огляду на стан алкогольного сп'яніння, який підсудний проходив у Камінь-Каширській центральній районній лікарні, було встановлено, що він перебуває в стані алкогольного сп'яніння. Зазначені в протоколі про адміністративне правопорушення пояснення про визнання своєї вини чоловік просив не брати до уваги, оскільки в той момент був розгублений та не орієнтувався в ситуації.

Попри невизнання підсудним своєї вини у вчиненні адміністративного правопорушення, його винуватість у вчиненому підтверджується доказами.

Інспектор Камінь-Каширського відділу поліції пояснив, що 1 січня перебував у добовому наряді. Під час патрулювання вулиць села Осівці помітив, як назустріч його службовому автомобілю рухається мотоцикліст без мотошолома. У зв'язку з цим він зупинив мотоцикліста, зробив йому зауваження та попросив пред'явити документи.

Під час розмови почув від водія запах алкоголю, а тому запропонував йому пройти медичний огляд для встановлення стану алкогольного сп'яніння. Після отримання результатів медичного огляду щодо водія склали протокол про адміністративне правопорушення.

Суддя постановив визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 Адміністративного кодексу та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10 200 гривень. Також він заплатить в дохід держави 420 гривень судового збору.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром