У селі Великий Обзир знайшли покинутий склад з небезпечними отрутохімікатами

11 Лютого 2020, 14:14
5797

У селі Великий Обзир Камінь-Каширського району знайшли покинутий деревʼяний склад, який використовувався колишнім сільськогосподарським підприємством для зберігання пестицидів та отрутохімікатів.

Про це інформує Держекоінспекція у Волинській області.

Під час обстеження зелених насаджень в селі Великий Обзир Камінь-Каширського району головним спеціалістом- державним інспектором з ОНПС Волинської області Дмитруком Павлом Петровичем було виявлено покинутий деревʼяний склад колишнього СВК в якому зберігаються непридатні до використання пестициди та агрохімікати. 

У деревʼяній споруді, яка використовувалась колишнім сільськогосподарським підприємством для складування та зберігання пестицидів та отрутохімікатів,  знаходяться залишки хімічних речовин різних за кольором та структурою.

Зазначається, що тара в якій вони зберігались, паперові мішки та картонні упаковки, втратили свої властивості за терміном давності, що призвело до перемішування хімічних препаратів.

В самій споруді та зовні стоїть нестерпний хімічний сморід. В споруді виламані двері та вікна. Такий стан зберігання небезпечних відходів може призвести до виникнення надзвичайної ситуації.

Державна екологічна інспекція у Волинській області матеріали по цьому факту направила на адреси районної і обласної державних адміністрацій для розгляду цього питання.

Крім того, керівництву Гуто-Боровенського ОТГ видали припис щодо вжиття термінових заходів по припиненню вільного доступу до такого приміщення людей та тварин.



 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024