У всіх школах та ДНЗ району відсутні пожежні сигналізації

13 Лютого 2020, 11:00
1968

Рятувальники Камінь-Каширщини проводять позапланові перевірки закладів освіти, установ та організацій району з масовим перебуванням людей на предмет техногенної та пожежної безпеки.

Про це пише газета Полісся.

Відповідно до плану перевірки, фахівці служби порятунку ретельно проінспектували стан утримання електромереж та обладнання, евакуаційних виходів, протипожежного водопостачання, наявність первинних засобів пожежогасіння, справність систем протипожежного захисту та їх придатність до використання у випадку необхідності на понад шістдесяти об’єктах.

Як повідомив начальник Камінь-Каширського райвідділу ДСНС Андрій Багнюк, у ході перевірки вдалося з’ясувати, що у всіх школах та усіх без винятку дошкільних закладах району відсутні пожежні сигналізації.

Найнебезпечніша ситуація у цьому плані, наголосив він, зокрема, у навчальних закладах сіл Стобихівка та Радошинка. Тут існує пряма загроза життю та здоров’ю людей.

Відтак працівники ДСНС закликали призупинити діяльність згаданих освітніх закладів до усунення недоліків.

Крім того, серед порушень — несправності електромережі, захаращені шляхи евакуації, відсутність або нестача вогнегасників. У більшості об’єктів, де здійснювались перевірки, встановлені факти неналежного стану покриття горищ, непоінформованості персоналу, тощо.

До прикладу, зазначає начальник, у школі села Залісся на балансі двоповерхової споруди — лише три вогнегасники. Тоді, як правила протипожежної безпеки вимагають на таку площу щонайменше десяти їх одиниць.

Тим часом, у новозбудованих школах сіл Житнівка та Осівці сигналізація не під’єднана до пристрою пожежних сповіщувачів. А отже у потрібний момент сигнал тривоги та попередження не надійде на пульт охорони, — повідомив Андрій Миколайович.

Натомість повну готовність до імовірної пожежі, зокрема, на предмет наявності вогнегасників, продемонстрували дошкільні установи району. Керівники закладів вчасно дбають про технічний огляд та обслуговування згаданих протипожежних пристроїв та базових елементів.

У Камінь-Каширському ВПУ, до речі, уже встановили пожежну сигналізацію та обладнали приміщення насосами підвищеного тиску, а також придбали пожежні рукави та забезпечили усі корпуси закладу вогнегасниками.

Із працівниками закладів освіти інспектори провели протипожежні інструктажі щодо дотримання правил безпеки життєдіяльності та дій у випадку надзвичайної ситуації, відпрацювали порядок використання вогнегасників та план евакуації з будівель.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024