Ліс, сміття, пилорами: про що говорили жителі району із головним лісівником Волині

19 Лютого 2020, 09:17
«Проблемні питання у 90% ситуацій знімаються, якщо є комунікація директорів лісгоспів з головами та активом громади», – Олександр Кватирко. 4017
«Проблемні питання у 90% ситуацій знімаються, якщо є комунікація директорів лісгоспів з головами та активом громади», – Олександр Кватирко.

Учора, 18 лютого, начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко зустрівся із мешканцями громад Камінь-Каширського району під час особистого виїзного прийому громадян.

Про деталі зустрічі він розповів на своїй сторінці у Facebook

«Сьогоднішній день провів у Камені-Каширському. Було людно і людяно. Серед тем, які підіймалися під час зустрічей з людьми – вболівання не тільки за долю лісу. Логічно, що вони переживають за місцевий ліс, контролюють його вирубку, адже це ще – гриби та ягоди, які для переважної кількості місцевих є чи не єдиним реальним заробітком. Люди переживають і чутливо реагують на питання щодо майбутнього лісової галузі. Не чекав зустріти таку державницьку позицію, ще більше – побачити готовність разом із нами відстоювати державну форму господарювання у лісах.



Хто краще мешканців глибинки знає, що таке допомога і плече лісівників? Мешканці Камінь-Каширського району переконані, що такі питання, як грейдерування доріг, гасіння пожеж на сільгоспугіддях та багато інших стануть винятково їхніми проблемами, не стань лісгоспів.
Керівництво району, об’єднаних громад, сільські голови вболівають за врегулювання діяльності пилорам. Спільна робота вже дала результати. Із понад двох сотень лісопилень у районі припинили діяльність більше 80.



Голови громад логічно рахують надходження у бюджети, діляться планами. Понад 11 млн грн, які 2 лісогосподарські підприємства – ДП «Камінь-Каширське ЛГ» та ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» за минулий рік сплатили у місцеві бюджети, це можливість фінансувати нагальні питання: ремонт доріг, соціальних закладів, реалізацію інших інфраструктурних проектів.
Позиція лісівників – розуміємо важливість інфраструктурних і соціальних питань, просимо витрачати кошти громади, в тому числі, на питання екології і природоохоронні заходи. Болюча для нас тема – сміття у лісі. Це велика і серйозна проблема, яка не вирішиться за одну зустріч.
Почув багато конструктивних зауважень щодо роботи лісівників. Переважна їх частина потребує локальних дій. Будемо займатись і доповідати про результати на наступних зустрічах у громадах.




Проблемні питання у 90% ситуацій знімаються, якщо є комунікація директорів лісгоспів з головами та активом громади. Тому ще раз наголосив керівникам обох підприємств, що їхні звітні зустрічі, залучення місцевого активу до проведення відводів – на особливому контролі.
Приємно почути крім зауважень слова вдячності і оцінку добрих справ лісівників. Лісівникам дякують організації ветеранів АТО та волонтерів – за постійну підтримку, представники духовенства – за сприяння у проведенні благоустрою територій, директори шкіл – за підтримку діяльності учнівських лісництв, залучення дітей до природничих акцій. Порадував візит директора загальноосвітньої школи села Полиці Романа Прокопчука. Спільно з ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» у Полицях облаштували алею Слави на честь загиблого в АТО односельчанина Сергія Приймака. У цих ініціативних людей є ще купа проектів і планів. Значить, будемо продовжувати спільну роботу. Ідею створення шкільного лісництва на базі школи с. Карпилівка висловила голова Сошичненської ОТГ Світлана Сидорук. Однозначно взято до виконання.



Люди дякують за встановлені автозупинки. У громадах зупинки бережуть, адже з’явилися вони там, де були найбільш потрібні.
Керівники лісгоспів Олександр Грицай та Микола Мельник за підтримку родин загиблих Героїв, небайдужість до проблем інших чутливих категорій населення неодноразово почули слова подяки.
Про що це говорить? Маємо більше бувати у громадах. Із вуст місцевих жителів чуємо правдиву оцінку своєї роботи, бачимо недоліки, але люди не оминають нагоди нагадати про те, як багато добрих справ зробили і можемо зробити ще. Разом цікавіше і цінується така робота вище. Хороший був день»,
 написав Олександр Кватирко.


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром