Гута-Боровенська: помолилися за новомучеників

07 Лютого 2017, 15:55
2428

На 5 лютого цього року припала перша із підготовчих неділь перед Великим постом – Неділя про митаря та фарисея. Православна Церква, готуючи вірних до «духовної весни» – періоду Великого посту згадує євангельську притчу, у якій Спаситель гордині фарисея протиставляє щире покаяння митаря.

Про це повідомляє сайт Камінь-Каширського благочиння.

На цю ж неділю цього року припав день пам’яті усіх святих Новомучеників і Сповідників – канонізованих Церквою ієрархів, священнослужителів, монашествуючих і мирян, які прийняли страждання і мученицьку смерть від безбожників у ХХ столітті. Також цього дня підноситься молитва за спокій душ усіх православних, що за віру Христову від безбожників постраждали.

Після більшовицкого перевороту 1917 року на теренах колишньої Російської імперії, тобто у пізнішому СРСР, у тому числі в Україні, розпочалися страшні гоніння на Церкву. Тоді багато вірних своєю кров’ю засвідчили вірність Христу і Святому Православ’ю.

Напередодні ввечері у Свято-Михайлівському храмі с. Гута-Боровенська настоятель протоієрей Олександр Кулик звершив Всенічну під воскресний день. Під час богослужіння, після прочитання Євангелія на Утрені, перше пролунав покаянний піснеспів «Покаяння відкрий мені двері Життєдавче». Отець Олександр виголосив проповідь на тему воскресного євангельського читання, у якому Господь тричі запитав апостола Петра: «Чи любиш Мене?».

У сам Воскресний день протоієрей Олександр Кулик звершив Божественну Літургію, за якою також була піднесена сугуба молитва за спокій душ тих православних, які в часи безбожництва у ХХ столітті постраждали за віру Христову.

Настоятель у слові проповіді розповів про подвиги святих Новомучеників і Сповідників , які стали прикладом того, як належить усім нам бути вірними Спасителю та Святій Православній Церкві. Також батюшка розповів про особливе значення покаяння у житті християнина.





 

Коментарі
07 Лютого 2017, 19:34
"Після більшовицкого перевороту 1917 року на теренах колишньої Російської імперії, тобто у пізнішому СРСР, у тому числі в Україні, розпочалися страшні гоніння на Церкву.": цікавий висновок "батюшки" який рахує, що після гоніння в пізнішому СРСР припинилося це очевидно через те, що після гоніння страждующі були винещені а залишилися тільки лояльні до радянської влади. Але оскільки лояльні до радянської влади залишаються й до сьогоднішнього часу на своїх кафедрах то є очевидним що гоніння на православну церкву залишається й до цього часу.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024