Жителі Каменя-Каширського та поліцейські скаржаться на зграї собак у центрі міста

28 Лютого 2020, 11:03
Зграя собак 3713
Зграя собак

Правоохоронці Камінь-Каширського відділу поліції просять телефонувати не до них з приводу відлову собак, а до комунальників та у мерію.

Поліцейські пишуть про це на сторінці у Фейсбуці.

За їх словами, у районний відділ звернулася жителька міста зі скаргою на те, що поряд з приміщенням адміністрації та НВК № 1 бігає зграя собак. Тож правоохоронці наголошують, що відлов безпритульних собак не належить до їх компетенції.

«На території міста бродить чимало собак: як безпритульних, так і господарських. Вони можуть створювати незручності та нести загрозу перехожим громадянам, особливо дітям. Так, 14.02.2020 року до Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області надійшло звернення жительки міста про те, що поряд з приміщенням адміністрації та школи № 1 бігає зграя собак. Такі звернення до правоохоронців є неодноразовими.
Повідомляємо жителям міста, що вилов безпритульних собак не належить до компетенції поліції. Тож просимо Вас, надалі подібні повідомлення спрямовувати до директора Камінь-Каширського виробничого управління житлово-комунального господарства та голови Камінь-Каширської міської ради» – повідомляє Камінь-Каширський відділ поліції.

Разом з тим правоохоронці зауважують, що вони вже звернулися у згадані вище установи щодо вжиття заходів згідно із законодавством стосовно вилову безпритульних тварин на території міста.

А також просять власників собак не випускати своїх домашніх улюбленців за межі приватної території, а вигул здійснювати відповідно до норм законодавства, у разі встановлення таких фактів винних буде притягнуто до відповідальності.

 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром