Оштрафували чоловіка, який на мотоциклі збив велосипедистку з дитиною у селі Пнівне

01 Березня 2020, 09:20
Чоловік заплатить штраф та судовий збір 2943
Чоловік заплатить штраф та судовий збір

Суддя Камінь-Каширського районного суду Олеся Антонюк розглянула справу про адміністративне правопорушення, що надійшла від Камінь-Каширського відділу поліції щодо чоловіка, який збив велосипедистку з дитиною.

Слухання справи відбулось 25 лютого. Про це йдеться у постанові суду.

Обвинувачений 26 листопада о 17:30, керуючи в селі Пнівне Камінь-Каширського району мотоциклом марки «Viper» не вибрав безпечної швидкості руху, внаслідок чого допустив зіткнення з велосипедисткою, яка рухалась в попутному напрямку. Від удару жінка та її малолітній син, який сидів на велосипедній рамі, отримали тілесні ушкодження, які згідно з висновками судово-медичних експертиз належать до категорії легких тілесних ушкоджень.

Велосипед зазнав механічних пошкоджень.

У судовому засіданні чоловік вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнав повністю і пояснив, що з повороту виїхав інший транспортний засіб, який його освітив, а тому він не помітив велосипедистку, яка рухалася попереду, і відбулося зіткнення. У той день був туман, асфальт був мокрий, що сприяло дорожньо-транспортній пригоді.

Потерпіла в судовому засіданні розповіла, що мотоцикл після зіткнення тричі перевернувся. Претензій до водія вона не мала, стан здоров'я її та дитини добрий, на суворому стягненні не наполягала.

Суд постановив визнати водія винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накласти на нього штраф в розмірі 340 гривень. Також він заплатить в дохід держави судовий збір у розмірі 420 гривень.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024