Судили уродженця Великої Глуші, який бігав за дружиною з ножицями та погрожував

03 Березня 2020, 14:05
Чоловік погрожував дружині 5969
Чоловік погрожував дружині

Суддя Камінь-Каширського районного суду Олеся Антонюк розглянула справу про адміністративне правопорушення, що надійшла від Камінь-Каширського відділу поліції щодо уродженця села Велика Глуша, пенсіонера, учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Слухання справи відбулось 26 лютого. Про це йдеться у постанові суду.

Підсудний 29 листопада о 8:30 за місцем свого проживання висловлювався нецензурними словами в адресу своєї дружини, погрожував їй фізичною розправою, внаслідок чого могла бути завдана шкода її психологічному здоров'ю, чим вчинив домашнє насильство.

Під час розгляду справи обвинувачений вину у вчиненні домашнього насильства не визнав та пояснив, що в стані алкогольного сп'яніння не був і докази на підтвердження таких обставин в матеріалах справи відсутні, потерпіла з ним не бажає спілкуватися, проживає в окремій кімнаті.

Попри невизнання вини чоловіком, його винуватість у вчиненні домашнього насильства підтверджується дослідженими судом доказами.

Потерпіла в судовому засіданні розповіла, чоловік ображав її нецензурними словами, бігав за нею, тримаючи в руках маленькі ножиці, та погрожував фізичною розправою, мовляв заб'є, наніс їй зазначеними ножицями удар, заподіявши тілесні ушкодження в області пальця на руці. Внаслідок дій чоловіка шкода була завдана як її фізичному здоров'ю, так і психологічному, вона плакала, знервувалася, переживала.

Жінка відмовилася від порушення кримінальної справи щодо підсудного за фактом нанесення їй тілесних ушкоджень, оскільки пройшов тривалий проміжок часу і рани загоїлися. Разом з тим, домашнє насильство відносно неї чоловік вчиняє не вперше, а тому до нього необхідно застосувати стягнення, щоб вона надалі могла спокійно проживати.

Письмові пояснення надала й теща обвинуваченого. Вона зазначила, що чоловік перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, безпричинно чіплявся до дочки, ображав останню нецензурними словами та погрожував фізичною розправою, і намагався вчинити бійку.

Поліцію того ранку викликав сусід, який став свідком подій.

Разом з тим, у матеріалах справи відсутні належні та достатні докази, які б свідчили про те, що на час вчинення адміністративного правопорушення чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння, тому суд виключив зазначену обставину з обвинувачення.

Суд постановив визнати чоловіка винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накласти на нього штраф в розмірі 187 гривень. Також він заплатить в дохід держави судовий збір у розмірі 420 гривень.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром