"Роль міської ради применшується" – Василь Бондар про тарифи і піар

10 Лютого 2017, 12:35

У грудні на сайті міської ради з'явилося оголошення про те, що ВУЖКГ має намір збільшити тарифи з 1 лютого.

Однак вже сьогодні міський голова Василь Бондар зазначає, що тарифи на водопостачання та водовідведення поки що залишаться незмінними.

– Перш за все хочу зазначити, що рівень тарифів на всі види обслуговування міського підприємства визначає міська рада. Це питання належить до компетенції виконавчого комітету, який після подачі ВУЖКГ розрахунків доцільності підняття тарифів і вирішує необхідність таких змін.  Розрахунки поступили лише 27 січня і були розглянуті виконавчим комітетом 30 січня 2017 р. За моєю пропозицією ніяких змін у тарифи прийнято не було і вони залишаться поки що незмінними. Начальнику ВУЖКГ Ігорю Каденчуку порадили шукали внутрішні резерви збільшення надходжень, виявляти боржників та проводити роботу з ними, шукати людей, які взагалі не сплачують за воду, – каже Василь Іванович.                                                                                                                     

Окрім того мер міста висловлює свою думку, що у 2016 р. було безліч публікацій, які применшують роль міської ради, та її вплив на соціально-економічну ситуацію у місті.

– Такі статті піарять комунальне підприємство або окремі політичні партії. Всього минулого року на розвиток міста було направлено 8 368540 грн.. Таких коштів ніколи раніше на комунальне підприємство не виділялось. Міська рада профінансувала значну частину внутрішніх потреб ВУЖКГ: придбано матеріалів, товарів на суму 337427 грн., на покращення експлуатації водогону виділено 575374 грн., каналізації – 525998 грн, – підсумовує міський голова.

Водночас Василь Бондар пригадує публікацію з критикою міської ради, ніби вона відмовилася від ремонту каналізації, водогону в багатоповерхових будинках, де на верхні поверхи не поступала вода ( вул.Перше Травня, 25, 27; Чкалова, 10, 11; Ковельська, 5, 7).

– Цю ситуацію ми знали давно, ще в кінці 2015 року я пообіцяв жителям, що ми вирішимо це питання. Вклавши значні кошти, дякуючи спів фінансуванню мешканців будинків, спонсорів, грошовому гранду – 100 тис.грн., які виграла міська рада у конкурсі проектів місцевих ініціатив, що проводився Волинською обласною радою, цю проблему було усунуто, – резюмував Василь Іванович.