Делегація з району намагалася переконати урядовців у необхідності створення Камінь-Каширського госпітального округу

10 Лютого 2017, 09:15
3695

Вчора, 9 лютого,  волинські медики та народні депутати Іриною Констанкевич, Ігор Гузь провели у парламенті брифінг створення в області достатньої кількості госпітальних округів.

Делегації з районів зустрілися із заступником Міністра охорони здоров’я Павлом Ковтонюком та Віце-прем’єр-міністром України Геннадієм Зубком. Волиняни роз’яснили урядовцям важливість збільшення кількості медичних округів в області.

Про це йдеться на сайті Ігоря Гузя.

 

 

Зауважимо, що інтереси району у парламенті відстоювали депутати районної ради Світлана Сидорук, Людмила Кузьмич, депутат міськради Ігор Каденчук та  заступник головного лікаря Іван Долюк і завідувач поліклінічним відділенням Оксана Брицька


 

Усі медики, які після зустрічі з представниками уряду взяли участь у брифінгу, як один, наголошували, про необхідність створення на Волині шести госпітальних округів. А Оксана Брицька підкреслила, що мала кількість госпітальних округів – «це не просто крок назад, а це – два кроки в безодню»

 

 

Коментарі
10 Лютого 2017, 15:01
А де чітка позиція голови облдержадміністрації В. Гунчика щодо госпітального округу у Камені -Каширському? Невже чорнобильський територіальний округ з центром у цьому місті, який передбачає насамперед медичного супроводу постраждалого населення, може стати заручником у політичних ігрищах між УКРОП та БПП? Це недалекоглядна політична стратегія очільника виконавчої влади області, який, можливо, соромиться лобіювати свій рідний район. Це також ляпас політичній силі Президента України, яка свого часу не захотіла виставити гідного кандидата на довиборах у ВР на округ №23, зливши його Коломойському, а тепер не дотумкує цієї своєї близорукості на перспективу. Втрата політичної підтримки медичного товариства у трьох районах ніяк не зкомпенсується освітянами, які делегували свою профспілкову лідерку до Києва. Я не є порохоботом, але це елементарні ази у забезпеченні суспільного спокою і соціальної захищеності найбіднішого, але найчисельнішого електорату Волині.
10 Лютого 2017, 16:17
УКРОП, якщо захоче, може спрацювати на випередження і зацементувати своє панівне політичне положення на північному Поліссі, вклавши фінанси у поліпшення матеріальної бази Камінь-Каширської райлікарні. Для прикладу, придбання МРТ (магнітно-резонансного томографа) для цієї лікарні та хоча б часткове оснащення хірургічного відділення сучасним обладнанням, скажімо на дольовій участі - 80% Фонд Палиці/Бені, решта- територіальні вкладення (область, район, місто, бізнес,...) саме по собі вирішило б це питання. Люди, до слова, могли б навіть платити за обстеження на МРТ офіційно, аби у такий спосіб відшкодовувати затрати, оскільки це значно піднімає точність діагностики хвороби. За такого підходу, місцева влада могла б вести мову про отримання кредиту під притомні проценти у ЄБРР, заклавши під це, наприклад, пару гектарів землі тощо, чи розглядати інші варіанти зміцнення матеріальної бази медицини. А медичні кадри на хорошу техніку завжди знайдуться, якщо їх раптом бракне серед місцевих. Бо, скажімо, церкву збудувати громада психологічно готова, а вкласти гроші у у Храм здоров'я - ще складно... Іншими словами, якщо громаді паралельно працювати з обласною, центральною владою та залученням власних можливостей - можна вирішити це непросте питання. Бо під лежачий Камінь, як відомо, вода не тече...
10 Лютого 2017, 16:43
З моєї точки зору тут справа навіть не в близорукості якихось там очільників області, а в тому що попереду Нас гряде децентралізація і ось тому в Києві та поки в Луцьку очевидно забили на К-Каширський повіт оскільки попереду Нас дійсно уявні чи неймовірні висновки геокадастру про Полуботковські, Жиричівські багаства які простягаються від К-Каширська до Ратна на віддаль 120 кілометрів вздовж і біля 16 кілометрів вширш. Тому тут справа не в тому хто і як буде і чим лікуватися, а в тому що так звана "Солідарність" та "Батьківщина" втратили тут свій електорат і тому Їм потрібно казна на як, та за допомогою чим небуть віддворити електорат від "Укропу" та інших політсил від цього длагодатного місця. Недаром К-Каширський раніше називався "Кошерський".
10 Лютого 2017, 17:32
&quot;так звана &quot;Солідарність&quot; та &quot;Батьківщина&quot; втратили тут свій електорат ..&quot; - з такими &quot;кадровими&quot; підходами така сама доля спіткає й ваш хвалений Укроп . Ця партія наступає на ті ж самі граблі , що й Батьківщина - підбирають усіх одіозних комуністів-комсомольців, колишніх і нинішніх , та колишніх прислужників регіоналів ... Крім колишнього першого секретаря Камінь-Каширської КПУ Юри Дмитрука до Укропу вже &quot;принесло&quot; таку &quot;трІску&quot; як Людмилу Кузьмич (Манукало) ... На черзі - колишня ярая регіоналка Оля Ващук та Ваня Вовк )) <br/>Вєрной дорогой йдьотє, гаспада-таваріщі каменські укроповці!... Бабло має таку властивість ЗАКІНЧУВАТИСЬ ... А значить - і ваша партія - ТЕЖ..
10 Лютого 2017, 17:51
Наївні земляки приділяють багато уваги популістам в особі політичних партій, кишенькових, які займаються самопіаром на болючих проблемах, якими має займатися влада,але на жаль піарщики не з народом вони використовують нас як зелену масу на силос в своїх інтересах. Ті партії які платять виборцям гроші рахують нас бидлом
10 Лютого 2017, 17:54
А &quot;Камінь&quot; , що розпинався напередодні виборів нардепа на окрузі №23 за УКРОП, хіба за своїм єством не колишній комуняка? Тільки ті, що ви перелічили вище були &quot;реєстровими&quot; козаками того войська, а Юрко - за своєю суттю, бо за своїми параметрами таких як він тоді не реєстрували - бо ні бе, ні ме. Тому патріотизм УКРОПУ є ще той, вони, видко, у старообрядний спосіб люблять Україну - &quot;за шмат гнилої ковбаси, ти й рідну матір продаси...&quot;. Тому й нема дива у тих Дмитруках-Мельниках - вовках з сірим чи рудим хвостом...
10 Лютого 2017, 18:34
Справа в тому що &quot;Батьківщина&quot;, &quot;Солідарність&quot; принаймі тут в цьому районі це партії старого зразка. В якому ракурсі питається, а саме в тому що це партії центриської дії. Усі намагаються дивитися на центр, яке рішення прийме центровий або що скажуть там на горі то й так буде. Чому сьогодні в К-Каширську мовчать &quot;Батьківщина&quot; та &quot;Солідарність&quot;, а тому що їхні центрові як у в рот води набрали. Здається хіба їх не повинно цікавити питання про округ?, але ж ні в Луцьку їм сказали &quot;мовчать&quot;. Тому хоч Я і не належу ні до якої політичної партії або як тут говорять:&quot;таких як він тоді не реєстрували - бо ні бе, ні ме.&quot; оскільки не намагався пролізти у будь-яку з цих чи раніше писаних партій але бачу що &quot;Укрооп&quot; партія, скоріше всього ЇЇ члени намагаються тут працювати і у першу чергу для себе та інших оскільки Ми живемо на цій землі і Нам ніхто з барського плеча не дасть і не видасть. ТОму черв&quot;яками живете, черв&quot;яками й подохните.
10 Лютого 2017, 19:35
Партія, яка приводить до влади своїх представників ,скупляючи голоси виборців(приклад-перемога Ірини Констанкевич на нашому окрузі) ,майбутнього немає,закінчаться гроші-закінчиться і партія. Крім того такі представники цієї партії з лихвою відроблять гроші,вкладені у них їхніми господарями. А Ви раніше р'яно агітували,здається за Свободу, що погляди змінилися?
10 Лютого 2017, 19:52
А чому ж земляки продалися ПАлиці, голосуючи за його представницю, яка в політиці ніхто??? я, особисто, підтримував пані Балицьку, яка хочаби від Констакевич є дійсно нашою землячкою, яка має тут коріння. А так, пожинайте плоди. Тай політику в нашому районі проводить не Констанкевич в цій ситуації, а пан Гузь. Про її поплічників колишніх камсамольців взагалі мовчу.
10 Лютого 2017, 20:11
Ось так приблизно думає й голова ОДА коли за усіма показниками в Камінь-Каширську має бути Госпітальний округ але катма найголовніше у цій ситуації насолити іншим через те, що бачите мене не люблять на не хаять доброго та гарного. Крім того мене дивує позиція того самого голови райради пана Суса та його&quot;Солідарність&quot;, &quot;Батьківщина&quot; яка печеться за народ де Ваші представники. Ось тут на форумі тролять якогось там &quot;Камінь&quot; бо він бачте посмів сказати добре слово за інших, а не за Наших. Ось тому з Вами й поводяться як зі &quot;страусами&quot; під зад ногою через те, що за хвилину перед цим - голову в пісок. Ви якщо не маєте своєї гідності то хоч не лайте тих в котрих вона є через те, що вони не тільки за себе але й за Вас.
10 Лютого 2017, 20:44
Недавно Балицької керівника обласного рівня взяли на взятці, так що не така Ваша Балицька проста.
10 Лютого 2017, 20:50
Проблема не в прізвищах питання в продажності наших земляків які користуються нашою тупістю на прикладі Каміня якого поважаю думку тому що вона його особиста. Доки ми будемо брати гроші на виборах нас будуть купляти як повій і будуть ставити в позицію.Шкода що поліщуки сьогодні лягають під кишенькову партію яка сповідує власні інтереси.
10 Лютого 2017, 21:04
А для чого Сусові паритися і бавитися у політику? Він чемно виконує покладені на нього обов'язки - сидіти тихо, як миша за віником, робити, що скажуть і дозволять, перейматися ритуально-святковими справами: покласти/вручити квіти/грамоту, привітати ту чи іншу виробничу галузь району у їх професійне свято в особі її керівника і своїми вустами випити рюмку-другу чаю від імені і за дорученням депутатів районної ради. Ви ж погляньте на активність Світлани Сидорук, вона присутня практично на всіх навіть дрібних заходах, що проводяться у районі. Її миле fase є й під час обласних та столичних подій у інтересах району. Вона є помічником нардепа, а це державна служба, зарплата, відповідний ранг тощо, ну і, звісно, входження у роль. Думаю, що при доброму збігові обставин, вона займе посаду голови райради, а на виконавчий комітет запропонує також близьку собі людину. То як ще Сусові поводитися, аби досидіти у білому домі чи на Гірці до пенсії? Правильно - так, як скажуть справжні господарі Волині, а не перелякані Гунчик &amp; К* від БПП... Щоправда, це не є ще гарантією його спокою у майбутньому, оскільки він не прислухався до прохання Світлани Миколаївни на організаційній сесії райради - взяти її до себе заступником, на стажування, так би мовити. А жінки - вони такі, хоч і не злопам'ятні, але й склерозом рідше хворіють за чоловіків...
10 Лютого 2017, 21:27
А вас не мучать по ночах власні протиріччя? З одного боку кажете - поважаю думку Каменя тому що вона його особиста. З іншого - &quot;Шкода що поліщуки сьогодні лягають під кишенькову партію яка сповідує власні інтереси&quot;. Та от, особиста думка Каменя те, що найкраща партія УКРОП. Саме під неї лягають поліщуки...То за що ж цю думку поважати, скажіть мені?
10 Лютого 2017, 21:37
&quot;партію яка сповідує власні інтереси&quot;: ну по-перше де Ви бачили щоб будь-яка партія не сповідала власні інтереси але подивимось наприклад на сьогоднішню акцію. Де ви бачите власні інтереси партії &quot;Укроп&quot; у цьому питанні якщо разом з &quot;Укропом&quot; з нашого району прибули по-перше профспілкові лідери двох найбільш потужніх організацій - медичну сферу та педагогів. Якщо вони об&quot;єдналися то очевидно, що у Них є спільні справи та спільні інтереси. А тут інтерес тільки один якщо тут не буде Госпітальний округ то і іншим не світить. Нарешті вже народ почав думати над своїм майбутнім. Крім того не слід Нам усім коритися долі та орієнтуватися тільки на барина який й сидить у тому місці через те, що його посадили тамоскільки МИ його туди не посилали і він ніколи не піде Нам на зустріч оскільки він буде виконувати тільки те, що йому згори скажуть. Тому Ми повинні вірити у власні сили, а неу силу барона.
10 Лютого 2017, 22:51
Хватить Вам уже співати оду укропу,не перестарайтесь.А відповідь про Свободу де?
11 Лютого 2017, 00:35
Шановні перш за все подумайте за себе, а не за свою чи іншу партію, потому які представники від якої партії Вас там представляють та за Вас печуться? ОООООГОООВ де Ви &quot;Солідарність&quot;, дддееее &quot;Батьківщина&quot;? Отож бо всілися. І ніхто ніяких дефірамб тут не співаємо, намагаємося підтриматися тих які за Нас печуться та переживають. Чіткі слова нашого депутата - бідні, знедолені, безробітні, а я ще й можу додати від себе - безвольні та безсвобідні.
11 Лютого 2017, 01:05
&lt;p&gt;створення госпітального округу,справа не з легких,на сьогодні УКРОП не бояться тиску влади,тому й відстоювали в Києві всі права К-Каширської громади!Висновки зробимо після того, як отримаємо результат!&lt;/p&gt;
11 Лютого 2017, 01:30
Оксана Михайлівна,Іван Петрович, та УКРОП, доведіть будь ласка справу до кінця,не дайте згинути нашій лікарні,створіть госпітальний округ!
11 Лютого 2017, 10:56
Ви, що так підписались , раніше співали оди іншим партіям і діпутатам , які обіцяли щось подібне ..Забули? Ви ж сидите у ладних кріслах чи коло них вже майже 20 років - і з вас ніякого толку! <br/>Чи буде в Камені госпітальний округ ,чи не буде - ЯКІСТЬ МЕДИЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ НЕ ПОКРАЩИТЬСЯ, поки не буде ця медицина належно фінансуватись тими ж самими людьми та громадою напряму, без Києва чи Луцька ..Тобто , поки не буде створено страхової медицини - по хер ваші госпітальні округи в Камені чи Маневичах чи навіть в Луцьку... Більшість поліщуків згодні оплачувати ці медичні страховки і бути здоровими , але їх не повинно хвилювати наявність чи відсутність ліків, бинтів, шприців для їх медичного обслуговування , коли потрапляють в лікарню..<br/>А то раніше в 2013 році &quot;рехвормували&quot; нашу медицину і створили так звані Центр медико-санітраного обслуговування та мережу первинної медицини - і що, від цього якість послуг покращилась??? Знову йдуть з прошенієм до баріна чи барині як бомжі чи люмпени - і ще й пишаються цим!!<br/>Невже вам усім не зрозуміло , що той політик чи партія, що на виборах багато обіцяє і &quot;засіває&quot; баблом , вважає вас усіх за худобу?? Ви всі потрібні тільки бідні і хворі, щоб ходили і просили , надіялись на те, що &quot;приїде барін чи бариня - і всьо порішає&quot; !!!
11 Лютого 2017, 17:51
ПІАР, НЕ БІЛЬШЕ. ПАРТІЯ УКРОП - ЦЕ ЩОСЬ ПРИНИЗЛИВЕ ДЛЯ ВСЬОГО НОРМАЛЬНОГО ЛЮДУ. НЕ ДОВГО ЇМ ЗАЛИШИЛОСЬ, ФІНАНСУВАННЯ КОЛОМОЙСЬКОГО ПРИПИНИЛИСЯ. А КОНСТАНКЕВИЧ, ЯК ПОЛІТИК ДВІЙОЧНИЦЯ.
11 Лютого 2017, 17:52
&quot;Оксана Михайлівна,Іван Петрович, та УКРОП, доведіть будь ласка справу до кінця,не дайте згинути нашій лікарні,створіть госпітальний округ!&quot; - вам самим не соромно??)) ще б репетували &quot;путін ввєді воска!&quot; ...
11 Лютого 2017, 23:20
А що - Гусь уже всі озера поперепливав і всіх шахтарів врятував від злочинної влади? Тепер уже взявся Манукалисі з Брицькою допомагати?
12 Лютого 2017, 10:22
А хто така Манукалиха? Вона що теж камінська лікарка? Чи є вона тут на фото?
12 Лютого 2017, 11:09
Манукалиха - це її дівоче прізвище . Зараз вона Кузьмич Людмила Олександрівна ,тіпа районна профсоюзна вчительська лідєрша , член депутатів районної ради від очередної провладної партії..<br/>На фото і відео вона стоїть і сидить по праву руку від Світлани Сидорук. Очевидно ,щодо Укропу вже примазується...
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром