У Камені-Каширському будується семиповерховий житловий будинок

18 Березня 2020, 09:00
Фото ілюстративне 6979
Фото ілюстративне

Десятки сімей з нетерпінням чекають на новосілля, годі й пригадати, коли востаннє у Камені-Каширському велося будівництво багатоповерхових житлових будівель.

Про це інформує сайт ПОЛІССЯ.

Та ось кілька місяців тому обабіч вулиці Коніщука на ділянці у припарковій зоні несподівано зависочів будівельний кран, а згодом із-за високої огорожі завиднілися стіни висотної будови. Як пояснили у міській раді, зводить її одна приватна фірма.

За неофіційною інформацією — це ті ж забудовники, які рік тому звели нові висотки у селищах міського типу Ратне та Стара Вижівка.

Журналісти «Полісся» спробували дізнатися деталі цього будівництва та поділитися інформацією зі своїми читачами. Але оскільки забудовники ще не поспішають виходити у публічну площину, деяку інформацію нам вдалося довідатися не з перших вуст.

Отже, перше: це однозначно буде житловий комплекс.

Друге: держава до його зведення не має жодного стосунку.

Третє: будівництво відбувається швидко, а тому, ймовірно, до кінця року його планують завершити.

Це буде семиповерхова висотка з двома під’їздами, де передбачене встановлення ліфтів. При чому весь перший поверх займатимуть приміщення громадського призначення. Тут розташовуватимуться офіси чи магазини. Наступні поверхи будуть типовими. І на них розміститься загалом 60 квартир.

Серед них будуть як одно-, так дво- і трикімнатні квартири. Їх площа відповідно 40, 59 та 75 метрів квадратних. Хоча, наприклад, варіант двокімнатної квартири є і з меншою, тобто бюджетнішою площею – 53 квадрати.

До речі, ми дізналися, що майбутні квартири уже продаються. Вартість одного квадратного метра на початку будівництва будинку становить орієнтовно 10 тисяч гривень. Цілком ймовірно, що потім вже після здачі його в експлуатацію ціна зміниться. Такі речі зазвичай пояснюються виникненням у процесі будівництва певних обставин, що вплинули на вартість. Наприклад, здорожчання будівельних матеріалів.

Втім особи, які розповсюджують інформацію про продаж квартир, запевняють, що їх вартість не змінюватиметься для тих, хто забронював наперед чи уклав договір купівлі-продажу на початку будівництва. А укладаються договори про купівлю-продаж, кажуть, з кожним покупцем індивідуально із врахуванням їх фінансових можливостей. По суті, для людей це виходить безвідсоткова розстрочка на обумовлений термін, хоча багато хто такій схемі не довіряє. Мовляв, ось будують за людські гроші, а як не буде покупців одразу на всі квартири, то і не завершать.

Однак у той же час небайдужі поспішають запевнити, що забудовник начебто має кошти на весь проект повністю, а тому зведення будинку аж ніяк не залежить від того, скільки квартир уже продано. І вже протягом року будівельні роботи планують завершити, бо чим довше вони тривають, тим дорожчим виходить проект.

А входить у нього, за інформацією, якою володіємо, не лише зведення семиповерхового будинку, а й облаштування прибудинкової території, її озеленення. Фото проекту демонструє, що тут передбачене також місце для стоянки, ще й дитячий майданчик.

На перший погляд — непогано. Та по-справжньому зможуть оцінити нове житло майбутні його мешканці.

Тим часом до редакції почали надходити запитання від жителів міста, а чи бува міська рада не планує забронювати у новій висотці кілька квартир на соціальне житло? Адже зазвичай така практика існує у великих містах. На жаль, як повідомив міський голова Василь Бондар, попри те, що у місті є багато претендентів на отримання квартир із числа пільговиків, у міській казні кошти на це відсутні.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024