Звернення керівництва Камінь-Каширського району щодо протидії коронавірусу (COVID-19)

20 Березня 2020, 13:32
6967

Сьогодні Україна з усім світом протидіють поширенню небезпечної хвороби – коронавірусу (COVID-19).

Про це інформує Камінь-Каширська РДА.

На це спрямовані зусилля влади всіх рівнів, медиків, надзвичайників, працівників правоохоронних органів та інших служб. У рамках загальнодержавного карантину, котрий триватиме до 3 квітня 2020 року, впроваджено низку превентивних та обмежувальних заходів.

На Камінь-Каширщині також діють відповідні заборони, аби запобігти масовому зараженню краян цією недугою. НАГАДУЄМО:

  • - особам, які нещодавно відвідували країни, де зафіксоване поширення COVID-19, рекомендується самоізолюватись на термін не менше 14 днів. Самоізоляція виключає будь-які ситуації тісного та тривалого контакту з іншими людьми (наприклад, близький контакт віч-на-віч на відстані менше 1 метра), участь у публічних заходах, релігійних відправах, перебування у колективі, користування громадським транспортом тощо;
  • - на період карантину заборонено масові заходи за участю більше 10 осіб, включно з обрядами та церемоніями (крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та місцевого самоврядування);
  • - забороняється робота, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема: закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, закладів культури, побутового обслуговування (салонів краси, косметологічних кабінетів тощо), фітнес-центрів. Допускається, що ресторани та кафе можуть надавати свої послуги, застосовуючи адресну доставку замовлень за умовою, що персонал буде забезпечений засобами індивідуального захисту. 
  • Повинні працювати лише продуктові магазини, аптеки, банки, автозаправні станції, медичні заклади. Втім, без нагальної потреби рекомендується  обмежити відвідування закладів охорони здоров’я району, всі консультації лікаря – у телефонному режимі.
  • - припинено пасажирські перевезення автомобільним транспортом у внутрішньорайонному сполученні. Особистий автомобільний транспорт громадян може здійснювати рух без обмежень;
  • - забороняється робота ринків і торгових комплексів.

Дорогі краяни!

Закликаємо вас з усією відповідальністю поставитися до власної безпеки та безпеки ваших рідних:

  • - не ігноруйте обмежувальні заходи, дотримуйтесь карантинного режиму;
  • - регулярно обробляйте руки спиртовмісним засобом або ретельно мийте їх з милом;
  • - зберігайте дистанцію не менше одного метра від людей та дотримуйтесь заходів особистої гігієни.
  • При підвищенні температури, появі кашлю та утрудненні дихання звертайтеся за медичною допомогою. Зателефонувавши за номером 103, вам нададуть консультацію, а, в разі потреби, направлять спецавтомобіль невідкладної допомоги.

Уникайте паніки та користуйтеся лише інформацією з офіційних джерел.

Будьмо всі здорові!

 

З повагою перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр МИХАЛІК  та голова районної ради Віктор СУС.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39