Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив чин наречення архімандрита Афанасія

22 Березня 2020, 14:00
4325

У п'ятницю, 20 березня, третьої седмиці Великого посту, у Свято-Троїцькому храмі Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив чин наречення у єпископа архімандрита Афанасія (Германа).

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За уставною традицією архімандрит Афанасій звернувся до архіпастиря зі Словом при нареченні.

Чин наречення во єпископа зберігся від давньої практики, згідно з якою кандидат в єпископський сан обирався кліриками та народом, а потім йому про це урочисто об’являли і він давав згоду на рукопокладення.

У сучасні практиці у чині наявні такі елементи: новообраному зачитується указ про призначення його на єпископську кафедру, він висловлює згоду, після чого звершується короткий молебень.

Після відпусту ставленник звертається до Предстоятеля та архієреїв з особливим словом, потім виголошується многоліття. На завершення Блаженніший владика окроплює новообраного святою водою і він отримує благословення від усіх присутніх єпископів. 

Нагадаємо, рішенням Синоду від 18 березня 2020 року єпископом Камінь-Каширським, вікарієм Волинської єпархії обрано клірика Волинської єпархії архімандрита Афанасія (Германа).




 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024