На які суми штрафуватимуть мешканців району за спалювання сухої трави

25 Березня 2020, 17:00
1808

Самовільне спалювання сухої трави наносить шкоду навколишньому об’єктам рослинного та тваринного світу, а також навколишньому середовищу, забруднюючи атмосферу. Тож за недотримання вимог законодавства недобросовісним волинянам загрожує не лише адміністративна, а й кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє Камінь-Каширський Відділ Поліції.

Під час прибирання своїх присадибних ділянок правоохоронці наполегливо просять утриматися від розведення вогнищ із сухих залишків рослинності, гілок тощо.

Адже це завдає величезної шкоди довкіллю, створює загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, призводить до забруднення атмосферного повітря шкідливими речовинами, які негативно впливають на здоров’я.

Нагадуємо, що спалення сухої рослинності забороняється законодавством України та передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність з відповідним накладенням штрафів.

Спалювання рослинних залишків є прямим порушенням низки норм чинного законодавства, а саме: статті 50 Конституції України, статей 9 та 12 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», статті 16 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», пунктів 3.6.14., 3.7.4. Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, пунктів 3.6., 6.4.2. Правила утримання зелених насаджень у містах та інших населених пунктах України, Закону України «Про благоустрій в населених пунктах».

Дії, що є порушенням зазначених норм законодавства тягнуть відповідальність відповідно до ст. 77-1 (Самовільне випалювання рослинності або її залишків) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штрафні санкції складають від 340 до 1700 грн.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024