Організовувати спецрейси для камінь-каширських медпрацівників поки не планують

28 Березня 2020, 13:00
1829

На час дії карантину в районі тимчасово призупинено рух громадського транспорту, мешканцям населених пунктів це створило чимало незручностей.

Про це пише газета полісся.

Насамперед тим, хто змушений працювати. Серед таких — медпрацівники. Цілком логічним виходом було б організувати для працівників лікувальних закладів спецрейси.

Подібні ініціативи вже втілюють, зокрема, у Луцьку, де міська влада спільно з перевізниками прийняла рішення виділити декілька автобусів на згадані потреби. А ось камінь-каширським медикам доводиться вирішувати проблему самотужки.

– Серед медперсоналу центральної районної лікарні загал складають міські жителі. На них карантинні обмеження не вплинули аж надто гостро.

Відсутність автобусів частково є проблемою для співробітників, які проживають у селах. Але у нас таких не так і багато. В основному мешкають вони у ближніх селах: Грудках, Раковому Лісі.

Відстань порівняно незначна, тож йдуть на роботу пішки, приїздять велосипедами чи власним транспортом.

«Надіємося, карантин закінчиться чим швидше, і, відповідно, маршрутки відновлять рух. В іншому ж разі доведеться якось впливати на ситуацію. Звісно, люди постійно не зможуть самотужки діставатися. Час покаже, будемо бачити як далі чинити», – висловила міркування щодо ймовірного запровадження спецрейсів для місцевих медпрацівників головний лікар ЦРЛ Людмила Потягайло.

У Камінь-Каширському центрі первинної медико–санітарної допомоги виходять із становища різними способами. Тих, хто працює у сільських лікарських амбулаторіях, по можливості довозять до місця роботи службовим транспортом.

«Із понад 250 співробітників центру більшість до впровадження карантинних обмежень не користувалася громадським транспортом для доїзду на роботу. Лише 20 працівників діставалися робочих місць з інших населених пунктів. Відповідно вони відчули деякі незручності через відсутність автобусів. Однак усім, хто звернувся із проханням вирішити проблему доїзду, сьогодні надається посильна допомога. Залучаємо службовий транспорт», – пояснив керівник центру Ігор Соловей.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром