Що відзначають 29 березня та кого вітати з іменинами

29 Березня 2020, 08:00
1686

Доброго ранку, Район Камінь-Каширський пропонує список іменинників для привітань.

На календарі неділя, 29 березня.

Іменини святкують: Олександр, Трохим, Іван, Роман, Денис, Омелян, Юліан, Павло, Серапіон, Савин, Віктор, Кирило, Амалія.

Народні прикмети У церкві 29 березня вшановують пам’ять трьох мучеників: Тата, Трохима і Саввіна.

 До цього дня сніг зазвичай повністю танув, і санний шлях закінчувався. Говорили: “На Савина селянин сани сховав”. Час було заганяти сани у двір і готувати віз. Селяни перевіряли 29 березня, чи цілий віз, чи не потрібно його відремонтувати. Водії часто саме 29 березня перевіряють свої автомобілі, дотримуючись традиції.

Не можна 29 березня їсти хліб після заходу сонця – це до злиднів. Також не можна позичати гроші, оскільки, за прикметами, весь рік в боргах ходити будеш. Вірили, що не можна сперечатися з людьми, сваритися і лаятися, щоб не накликати на себе неприємності. 29 березня можна визначити злодія: якщо він подивиться на небо – у нього очі витечуть, і він осліпне. Не слід сідати в сани 29 березня, щоб свою удачу не проїхати. Не можна розтоплювати піч і випікати в ній хліб, щоб не накликати біду. Взагалі, розводити вогонь 29 березня вкрай небажано. Також вірили, якщо людина підніме важку сумку, у неї додасться турбот.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром