Правила благоустрою та забезпечення чистоти та порядку на території Сошичненської ОТГ

31 Березня 2020, 17:00
Сошичненська ОТГ 2927
Сошичненська ОТГ

Правила благоустрою та забезпечення чистоти та порядку на території Сошичненської громади.

Керівники підприємств, організацій, установ, незалежно від їх відомчої належності і форм власності, підприємці, громадяни, які мають житлові будинки, будівлі та споруди іншого призначення у особистій власності або користуванні, зобов'язані забезпечувати:

  • постійне утримання територій та об'єктів у належному технічному стані і зовнішньому вигляді;
  • своєчасний ремонт об'єктів, фарбування фасадів, будівель, МАФ та ТС; 
  • благоустрій та озеленення прилеглих територій, косіння газонів, встановлення урн,
  • оновлення табличок із назвами вулиць та номерних знаків на будинках, назв підприємств, установ, організацій, тощо.

Відповідні посадові особи підприємств, установ та організацій несуть відповідальність за невиконання заходів з благоустрою, а також за дії чи бездіяльність, що призвели до завдання шкоди майну або здоров’ю громадян, на власних та підпорядкованих територіях, відповідно до чинного законодавства.

У разі виконання самовільних робіт та не забезпечення відповідного благоустрою відповідальність несе власник об’єкта благоустрою (балансо-утримувач території) та виконавець робіт.

Утримання та благоустрій територій підприємств, установ, організацій та присадибних ділянок громадян, прибудинкових територій багатоквартирних та малоповерхових житлових будинків, належних до них будівель та споруд проводиться власником або балансоутримувачем цього будинку, або підприємством, установою, організацією, з якими балансоутримувачами укладені відповідні договори на утримання та благоустрій прибудинкових територій.

Благоустрій присадибної ділянки проводиться її власником або користувачем цієї ділянки.

– Забезпечення санітарного стану

Відповідальність за утримання в належному санітарному стані та благоустрій вулиць, прибережних зон, парків, скверів, ринків, кладовищ та інших об'єктів на території населених пунктів Сошичненської ОТГ покладається:

  • Прибудинкових територій будинків та споруд, що належать громадянам на правах приватної власності або знаходяться у користуванні – відповідно на власників будинків і користувачів.
  • Включно до території проїзджої частини дороги.
  • Територій, що закріплені за спортивними спорудами, об’єктами соціальної, культурно-побутової сфери, закладами освіти та медицини у – відповідно на власників (користувачів), кеівників об'єктів.
  • Зупинок громадського транспорту – на керівників підприємств, організацій, установ та фізичних осіб – суб'єктів підприємницької діяльності, відповідальних осіб, за якими закріплені зупинки.
  • Територій, що прилягають до трансформаторних і розподільних підстанцій, а також біля опор і в межах охорони ЛЕП – на керівників підприємств, на балансі яких вони знаходяться.
  • Крім прибирання території, керівники та власники установ, закладів, підприємств зобов'язані забезпечити встановлення урн біля своїх підприємств, чистоту вікон та вітрин.
  • Межі прибирання, благоустрою та озеленення прилеглої території встановлюються від меж закріплених територій до дороги, включаючи прибордюрну частину.
  • Межами прилеглих територій до кіосків, павільйонів, лотків визначається ділянка в радіусі 10 метрів від кута споруди.
  • При відсутності з будь-якого боку об'єктів і споруд іншої організації, межа прилеглої території визначається на відстані 50м від огорожі підприємства, організації, установи.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024