Що відзначають 4 квітня та кого вітати з іменинами

04 Квітня 2020, 08:00
1568

Доброго ранку, Район Камінь-Каширський пропонує список іменинників для привітань.

На календарі субота, 4 квітня.

Іменини святкують:  Аглаїда, Аполлінарія, Василь, Василина, Дар’я, Дросіда, Ісаакій, Каллініком, Мамант, Таїсія.

ПОХВАЛА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ: ІСТОРІЯ СВЯТА

Субота п’ятої седмиці Великого посту називається Суботою Акафіста, а сама служба отримала назву “Похвала Пресвятої Богородиці”.

Свято було встановлене в IX столітті за неодноразове позбавлення столиці Візантії Константинополя від нашестя ворогів, вчинене завдяки заступництву Богородиці.

Так, 626 року Константинополь був в облозі персів і скіфів. Жителям загрожувала смерть. Вони зібралися в храмі Святої Софії і молили Бога про порятунок. Патріарх Сергій взяв ікону Пресвятої Діви і обійшов з нею хресним ходом по стінах міста, а потім опустив у води протоки її ризу і, як пише літописець, “море закипіло, ворожі кораблі потонули, і ворог відступив від міста”.

Православні свята у квітні 2020: к

  • 4 квітня – священномученика Василя Анкірського

Всесвітній день моркви

У світі багато свят, присвячених їжі, і, чесно кажучи, святкування деяких з них не дуже корисно для здоров’я. Втім, цього точно не можна сказати про Всесвітній день моркви.

День Незалежності Республіки Сенегал

4 квітня субота. Республіка Сенегал - демократична держава в Західній Африці, свою назву отримала від назви річки, яка протікає на південь від цієї країни. Назва річки походить від назви берберського племені .

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024