Мама із шістьма малолітніми дітьми з села Раків Ліс може опинитися на вулиці

04 Квітня 2020, 15:00
7027

Такий тривожний сигнал, що  вже через місяць цю багатодітну сім’ю можуть виселити із будинку, в якому вона нині проживає в селі Раків Ліс

Про це йдеться на сайті Полісся.

Найстаршій Галинці лише 10. Вона та 8-річна Даринка, 7-річний Борис ходять до школи. Ще дві сестрички — дошкільнята, але дитячий садочок не відвідують.

З ними та тримісячною Любою мама Ольга сидить вдома. Вона намагається дбати про дітей, але як у неї це виходить, то вже інша справа. Сім’я живе без тата, а тому опіку над нею взяли всі небайдужі односельчани.

Ось що розповів сільський голова Володимир Ніщик.

«Ми навіть встановили певне чергування. До багатодітного сімейства постійно навідується хтось чи зі школи, чи із медпункту, сільської ради. Наглядаємо та підтримуємо. Стежимо, щоб мама не піддавалася поганому впливові та належним чином виховувала дітей», — розповідає Володимир Васильович.

Нещодавно він зателефонував до журналістів і розповів, що вже через місяць цю багатодітну сім’ю можуть виселити із будинку, в якому вона нині проживає.

«Сталося так, що чоловік, з яким Ольга співмешкала у його хаті, помер. Тепер його родичі мають намір продати будинок, а тому жінці з дітьми потрібно, так би мовити, з’їхати», — каже сільський голова.

Родичі покійного чоловіка, звичайно, попередньо поставили до відома про це багатодітну сім’ю, але переселитися їй насправді нікуди. Хоч Ольга сама родом із Раків Ліса, та нікому із рідних не під силу прихистити її аж із шістьма дітьми. А тому сільська рада взяла на себе обов’язок подбати про житло для сім’ї, бо ж мамі із шістьма дітьми треба виселитися до травня.

«Ми хочемо придбати для них будинок. Наразі приглянули вже один у нашому селі. Нам назвали ціну — 250 тисяч гривень. Зрозуміло, що сільська рада не в змозі виділити на цю добру справу таку суму. Тому я від імені Ольги звернувся за допомогою до районної та обласної рад», — розповідає Володимир Ніщик.

Відомо, що районна рада пішла назустріч і вже виділила зі свого бюджету для придбання житла багатодітній раківліській мамі 90 тисяч гривень. Є надія, що буде якась допомога з обласного бюджету. Ольга нещодавно отримала відповідь з Луцька, що її звернення буде розглянуте.

Частину суми зобов’язалася виділити також сільська рада, та сесії ще не проводили і це питання поки що не обговорювали.

До травня залишився рівно місяць. Тож чи встигнуть придбати житло для Ольги і її малолітніх дітей, чи доведеться поспіхом вирішувати проблему якимось інакшим чином, ще не відомо. І це питання, вочевидь, неабияк турбує багатодітну сім’ю, яка сьогодні чекає на допомогу від будь-кого.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024