Що відзначають 5 квітня та кого вітати з іменинами

05 Квітня 2020, 08:00
Фото ілюстративне 1921
Фото ілюстративне

Доброго ранку, Район Камінь-Каширський пропонує список іменинників для привітань.

На календарі неділя, 5 квітня.

Іменини святкують: Лідія, Марія, Василь, Никон, Іван, Юрій, Лука, Феліція, Пахом.

Сьогодні, 5 квітня, віряни вшановують пам'ять преподобних єпископа Никона та Никона Печерського, а у світі відзначають Міжнародний день супу. До вашої уваги традиції та прикмети в цей день – дізнайтеся, що можна і не можна робити!

Міжнародний день супу

Цей день створили, щоб наголосити на скільки важливий і корисний суп, адже ні для кого не секрет, що суп допомагає не тільки при застуді, але і покращує роботу шлунково-кишкового тракту. У супу дуже стара історія. Саме слово походить від французького «soupe», яке в свою чергу походить від латинського слова «suppa». 

День посадки дерев в Південній Кореї

Цей день встановили завдяки кампанії уряду Пак Чжон Хі по відновленню корейських лісів. І ця кампанія мала неймовірний успіх. До 2005 року День посадки дерев був навіть державним вихідним, а зараз є тільки традиції це свята. Але все одно багато жителів Південної Кореї беруть участь в озелененні своїх районів і висаджують ліс у горах. 

Свято чистоти і ясності Цін Хв

Це свято ясності та чистоти, тому що як раз наступають ясні і світлі дні. Вважається, що саме в цей день відбувається урівноваження сил інь і ян, де ян – небо, а інь – земля. Завдяки їм обом зароджується нове життя. Люди одягаються святково, вбираються, гуляють, прогулюються вулицями, тримаючи гілочки верби в руках, а також запускають паперових зміїв. І ще є традиція прогулянок першої зелені.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром