Що відзначають 6 квітня та кого вітати з іменинами

06 Квітня 2020, 09:00
1807

Доброго ранку, Район Камінь-Каширський пропонує список іменинників для привітань.

На календарі понеділок, 6 квітня.

Іменини святкують: Захара, Артемія, Стефана, Петра і Володимира.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 6 квітня святкує переддень Благовіщення Православна церква 6 квітня святкує переддень Благовіщення, а також День святителів Захарія, Артемія (Артемона) і Якова. У народі день назвали Артемон - дери полоз. У переддень Благовіщення потрібно обов'язково зробити вдома генеральне прибирання. Також потрібно закінчити всю роботу, так як на Благовіщення 7 квітня буде працювати не можна. Обов'язковий звичай на переддень Благовіщення - це вечеря. Потрібно накрити пісний стіл, за яким збирається вся родина, помолитися перед вечерею і вшанувати пам'ять тих, що пішли в інший світ предків. Якщо незаміжня дівчина піде до церкви на всеношну, то вона обов'язково протягом року щасливо вийде заміж. А якщо до церкви освятити насіння для посадки, то вони дадуть добрі сходи і багатий урожай.

Що сьогодні не можна робити

Не можна вживати в цей день грубу і жирну їжу, а також сваритися і лихословити.

Прикмети на 6 квітня

Здавна існують погодні прикмети на цей день: - вночі немає морозу - весна буде ранньою; - сніг розтанув до Благовіщення – морозів та снігопадів більше не буде.

Свята та події 6 квітня

Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку. Спорт на благо миру та розвитку – ключове формулювання цієї міжнародної події яка встановлена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 2013 року. Це свято підкреслює важливість і необхідність спорту для суспільства, держави та всієї міжнародної спільноти.

Дивись.info - https://dyvys.info/2020/04/06/yaki-svyata-vidznachayut-6-kvitnya-imenyny-narodni-prykmety-2/


 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024