Карантин на Волині: як у церквах святитимуть вербу

07 Квітня 2020, 18:00
2885

Україна вчиться жити в нових реаліях: сотні тисяч людей працюють, вчаться і навіть моляться дистанційно, частина храмів в умовах карантину проводить онлайн-трансляції богослужінь, аби вберегти своїх прихожан від зараження коронавірусом.

Про це – інформує 12 канал. 

«Та вже зовсім скоро – 12 квітня – православні християни відзначатимуть Вербну неділю. Цього дня люди традиційно освячують гілочки верби у церкві.  Як в умовах карантину волинські храми відзначатимуть Вербну неділю»», – розповів прессекретар Волинської єпархії ПЦУ Віталій Собко.

«У кафедральному соборі Святої Трійці богослужіння на Вербну неділю відбудеться. Вербу освячуватимуть на соборній площі, для цього там є спеціальна каплиця. Для прихожан обов’язковою є наявність засобів особистого захисту, і ми будемо стежити, аби люди дотримувалися дистанції 1,5 метра. Після окроплення усі охочі зможуть зайти в храм для здійснення таїнств: сповіді, причастя. Усі необхідні умови ми забезпечимо», – зазначив він.

В інших храмах ПЦУ міста та області богослужіння теж відбудеться. Формат проведення визначатиме кожна парафія окремо, залежно від кількості прихожан.

Усіх настоятелів попередили, що дотримання запобіжних заходів – обов’язкове.

«В крайньому випадку, якщо прихожани не можуть прийти до церкви, вербу можна освятити вдома водою, яку набирали в храмах на Водохреще», – зазначив Віталій Собко.

У Волинській єпархії УПЦ МП наразі вирішують алгоритм відзначення Вербної неділі у храмах. Обіцяють вже незабаром повідомити.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024