Що відзначають 9 квітня та кого вітати з іменинами

09 Квітня 2020, 08:00
1666

Доброго ранку, Район Камінь-Каширський пропонує список іменинників для привітань.

На календарі четвер, 9 квітня.

Іменини святкують: Мануїл, Мануйло, Мефодій, Мотрона, Феодосій, Олександр, Іван, Охрім, Кіндрат.

Cвята

День фінської мови — щороку в цей день фіни і шанувальники фінської мови в усьому світі відзначають День Мікаеля Агріколи або, по-іншому, День фінської мови. 9 квітня не є в Фінляндії вихідним, але у країні святково здіймають державний прапор.

Національний музейний вихідний — в один із квітневих тижнів у Нідерландах проводять для жителів і туристів країни програму з метою підвищити освітній і культурний рівень. Починається вона в Національний музейний вихідний, коли понад 550 музеїв відкривають двері для абсолютно безкоштовного відвідування.

Події 

ВРУ ухвалила Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки».

Однією з основних причин трагічних подій в Криму та на сході України останніх років є тоталітарна антиукраїнська пропаганда яка 25 років незалежності вільно розповсюджувалася в цих регіонах. В той час, коли більшість посткомуністичних країн Східної Європи ще на початку 90-х років зробили все, щоб позбавитися від власного тоталітарного минулого та свідомо обрали демократичний шлях розвитку, Україна до останнього часу залишалася європейським заповідником старих людожерських комуністичних та націонал-шовіністичних цінностей. Змінилася ситуація тільки в 2013-14 роках під час Революції Гідності та після збройного вторгнення Московії в Крим та на Донбас.

Як згодом вияснилося, існування вільної, демократичної української держави несумісне з масованою пропагандою на її території комуністичних та націонал-шовіністичних імперських цінностей коріння яких ростуть з близького та недружнього зарубіжжя.

Саме тому, 9 квітня 2015 року Верховною Радою України було прийнято закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». Закон засуджує комуністичний та нацистський (що практично одне і теж саме) тоталітарні режими в Україні як злочинні та забороняє публічне заперечення їх злочинів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024